G4Media.ro

Iaşi Pride, duminică, la a treia ediție / Arhiepiscopia Iaşilor: Dumnezeu a…

Sursa Foto: Asociația Accept

Iaşi Pride, duminică, la a treia ediție / Arhiepiscopia Iaşilor: Dumnezeu a creat omul ca bărbat şi femeie. (…) Nu există „alternative” la această realitate”

Asociaţia Rise OUT va organiza, duminică, a treia ediţie a marşului Iaşi Pride, în timp ce reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor susţin că evenimentul este ”al celor ce promovează atitudini împotriva firescului şi o ideologie dezumanizantă”, anunță News.ro.

Organizatorii acţiunii susţin că participanţii la marş se vor întâlni, în cursul după-amiezii de duminică, în faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, după care se vor deplasa pe traseul Bulevardul Carol I – Casa de Cultură a Studenţilor – Bulevardul Independenţei – Str. Elena Doamna – Str. Anastasie Panu – Palatul Culturii.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Rise OUT „în baza dreptului fundamental la liberă întrunire şi asociere, pe care comunitatea LGBTQ şi-l exercită sub protecţia Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare”.

„Ne aflăm la a treia ediţie a marşului Iaşi Pride, eveniment care va contribui pe termen lung la dezvoltarea Iaşiului ca oraş european, un oraş în care este recunoscută diversitatea şi sunt respectate drepturile omului”, au precizat organizatorii.

Marşul Iaşi Pride a fost aprobat de către comisia de avizare a adunărilor publice şi de către primarul Municipiului Iaşi pe data de 17 februarie 2023.

Organizatorii au precizat că, în baza acestui aviz, Poliţia şi Jandarmeria municipiului Iaşi au fost notificate şi au confirmat că vor asigura protecţia participanţilor la eveniment şi vor fi luate toate măsurile necesare pentru desfăşurarea marşului în deplină siguranţă.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor a reacţionat sâmbătă, precizând într-un comunicat de presă că este vorba despre ”un nou marş al celor ce promovează atitudini împotriva firescului şi o ideologie dezumanizantă”.

”Pentru creştini, astfel de provocări, precum şi altele care atentează la bunul-simţ, constituie prilej de revigorare a unei întreite atitudini: de pocăinţă, de rugăciune şi de mărturisire. De pocăinţă, pentru că propriile păcate contribuie şi ele la înmulţirea răutăţii şi a fărădelegii în lume. De rugăciune, pentru că fiecare om, mai ales cel robit de păcat, are nevoie de ajutorul celor care caută adevărata libertate, cea în Dumnezeu. De mărturisire, pentru că e prilej de a rosti public adevăruri de neschimbat, de a condamna ideologii ce se vor a fi impuse prin presiuni şi mediatizare excesivă, prin instigare la ură faţă de tot ceea ce este realitate naturală, biologică. Dumnezeu a creat omul ca bărbat şi femeie. Acesta este punctul de pornire pentru orice discuţie privind căsătoria şi rolul ei în societate. Nu există „alternative” la această realitate, ci doar opţiuni personale pentru care fiecare individ este responsabil şi suportă consecinţele”, au afirmat reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşului.

La ediţia de anul trecut, sute de persoane au participat la marşul Iaşi Pride, în timp ce zeci de persoane au organizat o contramanifestaţie, scandând ”Iaşul nu-i Sodoma”. Din grupul contestatarilor evenimentului, la un moment dat au fost aruncate fumigene şi ouă înspre participanţii la marş.

Un autobuz al Jandarmeriei s-a interpus între cele două grupuri, iar pe traseul evenimentului au fost mobilizate importante forţe de ordine.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Omul, cea mai abjecta creatie a lui Dumnezeu…daca acesta ar fi creat intradevar de El. Homosexualitatea ar fi ultima problema. Alternative ar fi fost fost atatea dar cea mai primitiva specie a reusit cumva sa fie domine aceasta planeta.

  • Un punct de vedere cam radical, dar surprinzator si discutabil (in sensul bun al cuvantului)!

 2. Desi de principiu sunt de acord cu Ce zice BOR pe acest subiect, ma intreb ce legimitate au ei sa ia atitudine, tinand cont ca breasla lor probabil e in top la numar de gay? Cat de nesimtit sa fi ca tu sa faci ce fac si altii, dar sa te dai lup moralist?

 3. Avem niste capi ai Bisericii demni de Inchizitie.

  • Daca de-ai nostri zici ca sunt demni de Inchizitie, ma intrebi ce parere ai de capii cultelor religioase din tarile musulmae si din majoritatea tarilor africane.

  • *intreb

 4. Cip a zis bine. Omul creaza si distruge ce a creat. Pe cine apara biserica ca nu imi dau seama ? Doar propriile privilegii ?

 5. Pentru Andreiutu (oricine ar fi):
  Eu nu compar religiile si structurile administrative aferente acestora din diferite zone culturale ale lumii, ci evaluez Biserica Ortodoxa Romana in contextul unei tari din Uniunea Europeana.

 6. ma intreb cum ar reactiona ideologii wokisti daca ar fi celebrate relatiile barbat-femeie timp de 98% din zilele anului…iar cuplurile hetero care au copii chiar au motive reale de a fi mandri cu adevarat…‼️‼️‼️‼️‼️

  • Cei care protestează Azi au fost procreati de Barbat si Femeie. Daca Constiinta lor Inalta ( Woke ) le dicta, pana azi, trebuia sa se arunce de pe poduri sau blocuri. Niste ipocriți .

 7. Majoritatea care vorbesc aici probabil nu au copii … cind însă o sa aveți (dacă) veți vorbi altfel …
  Pina atunci Ciocu mic ca subiectu va depășește intelectual si emoțional

 8. De ce aproba in aceeasi zi orice primarie, orice contramanifestatie , intelege cineva ? O pot aproba in oricare alta zi sau te pomenesti ca e vorba de spiritul democratic ??!!!!

 9. Cea mai tare : ” eveniment care va contribui pe termen lung la dezvoltarea Iaşiului ca oraş european,..” Nu știam ce-i lipsea Iașiului pentru dezvoltare … Deranjați puternic la mansardă.. Pe când marul celor care se ”iubesc” cu capre , găini, vaci, câini..așa pentru o dezvoltare mai puternică a Iașiului.