G4Media.ro

Hunter Biden va pleda nevinovat la acuzaţiile de posesie ilegală de armă

Sursa foto: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Hunter Biden va pleda nevinovat la acuzaţiile de posesie ilegală de armă

Fiul preşedintelui Joe Biden, Hunter Biden, intenţionează să pledeze nevinovat la acuzaţiile federale privind armele de foc, a declarat marţi, într-un document depus la tribunal, transmis CNN.

De asemenea, el cere ca prima sa înfăţişare în instanţă să aibă loc de la distanţă, transmite News.ro.

Într-o scrisoare adresată judecătorului magistrat Christopher Burke, avocatul Abbe Lowell a declarat că Hunter Biden va pleda nevinovat la cele trei acuzaţii de posesie de arme de foc legate de deţinerea unui revolver în 2018, indiferent dacă înfăţişarea va avea loc prin video sau în persoană.

”Domnul Biden nu caută niciun tratament special în formularea acestei cereri. El a participat şi va participa la orice procedură în care este necesară apariţia sa fizică”, a scris Lowell marţi.

„De asemenea, domnul Biden va pleda nevinovat şi nu există niciun motiv pentru care să nu poată rosti aceste două cuvinte prin videoconferinţă”, se arată în scrisoare.

„Pe scurt, domnul Biden este convins că drepturile sale constituţionale vor fi respectate prin desfăşurarea înfăţişării sale iniţiale prin videoconferinţă”, se mai arată în document.

Hunter Biden a fost pus sub acuzare săptămâna trecută pentru trei acuzaţii legate de achiziţionarea unei arme de foc în 2018, inclusiv pentru că a făcut o declaraţie falsă pe un formular federal şi pentru că a deţinut o armă de foc în calitate de persoană interzisă.

Procurorii spun că Hunter Biden era consumator de droguri la momentul achiziţiei şi, prin urmare, nu avea dreptul legal de a deţine arma şi a minţit într-un formular federal prin faptul că nu şi-a dezvăluit consumul de droguri.

La începutul acestei veri, fiul preşedintelui a încercat să ajungă la un acord cu procurorii cu privire la presupusa infracţiune cu armă de foc, precum şi la două infracţiuni fiscale minore, dar acordul s-a destrămat rapid, după ce un judecător federal a cercetat limitele acordului, asupra cărora procurorii şi avocaţii apărării lui Hunter nu au fost de acord.

Hunter Biden a fost deja amprentat şi i s-a făcut o poză de identitate atunci când a fost în instanţă în iulie, când acordul de recunoaştere a vinovăţiei a eşuat. Pentru că a fost la un tribunal federal, fotografia nu a fost făcută publică.

Avocatul său a declarat că povara ar fi asupra resurselor guvernamentale, deoarece Biden este protejat de Secret Service şi ar trebui să fie transportat în întreaga ţară, fiind necesară o securitate sporită în jurul tribunalului din Wilmington, Delaware.

Procurorii se opun acestei cereri, a precizat luni judecătorul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...