G4Media.ro

Hunedoara: Risc mediu de avalanşă în toate masivele montane, la peste 1.800…

Sursa foto: Salvamont Sibiu

Hunedoara: Risc mediu de avalanşă în toate masivele montane, la peste 1.800 de metri

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara atrag atenţia asupra riscului de avalanşă care apare, în aceste zile, la peste 1.800 de metri altitudine, după ce temperaturile diurne au crescut la munte, iar în mai multe zone au fost semnalate precipitaţii, unele şi sub formă de ploaie.

„Riscul de avalanşă este mediu, fiind generat de temperaturile mai ridicate şi de ploi. Este posibil să apară avalanşe pe feţele lipsite de vegetaţie şi pe vâlcele cu o înclinaţie mai mare de 25 de grade. Zăpada s-a înmuiat şi poate să o ia la vale în orice moment”, a declarat, vineri, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit salvamontiştilor, încă se mai poate schia în zona staţiunii Straja, însă, în săptămânile viitoare la munte este aşteptat un număr mare de practicanţi ai schiului de tură. Acestora li se recomandă să treacă pe la punctele Salvamont, unde vor primi sfaturi despre starea traseelor şi evoluţia vremii.

La acest sfârşit de săptămână, salvamontiştii efectuează servicii de permanenţă în toate staţiunile montate din judeţ şi la bazele Râuşor şi Alunii Negri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...