G4Media.ro

Hunedoara: Acţiuni de salvare în Retezat / Cinci turişti au avut nevoie…

Sursa foto: Salvamont Hunedoara/Facebook

Hunedoara: Acţiuni de salvare în Retezat / Cinci turişti au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor

Un grup de patru turişti care s-a rătăcit pe munte şi un bărbat care s-a accidentat la cap au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor din Masivul Retezat, în cadrul unor acţiuni de salvare desfăşurate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică pe Culmea Lolaia şi în zona Lacului Bucura, relatează Agerpres.

Cei patru turişti care s-au rătăcit pe Culmea Lolaia au fost găsiţi de echipa Salvamont Hunedoara, care se afla de serviciu la Baza de permanenţă Salvamont din staţiunea Râuşor. Ei au fost aduşi, fără probleme, la baza muntelui, chiar dacă membrii grupului nu erau pregătiţi pentru o excursie în Retezat.

„O informare insuficientă despre traseul propus, un echipament necorespunzător şi lipsa lanternelor a condus la ceea ce a constituit o noapte albă, atât pentru acest grup, cât şi pentru salvatorii montani participanţi la acţiune”, a informat, duminică, Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Un alt turist, care a suferit un traumatism cranian din cauza unei accidentări suferite în zona Lacului Bucura, din Retezat, a fost salvat de către salvamontiştii din Valea Jiului prezenţi la punctele de permanenţă Bucura şi Poiana Pelegii.

După ce i s-a acordat primul ajutor, bărbatul a fost transportat de către salvatorii montani, cu o targă specială, în Poiana Pelegii, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la spital.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...