G4Media.ro

Harta celor mai vulnerabile zone în criza COVID-19: Bucureștiul și nouă județe…

Harta celor mai vulnerabile zone în criza COVID-19: Bucureștiul și nouă județe au depășit rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori și au intrat în scenariul roșu. Cluj, Sălaj și Timiș au trecut și pragul 4

Epidemia de Covid-19 evoluează îngrijorător în România. Aproape zilnic se înregistrează noi recorduri de cazuri, de pacienți internați la Terapie Intensivă sau de decese. Autoritățile au stabilit praguri ale ratei infectării în funcție de care se impun restricții la nivel local.

30 octombrie: Încă patru județe au intrat în scenariul roșu, respectiv Arad, Bihor, Mureș și Sibiu.
În total, Bucureștiul și nouă județe au rata de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. Dintre acestea, județele Cluj, Sălaj și Timiș au trecut și pragul de 4 cazuri la mia de locuitori.
După depășirea acestui prag, toate școlile trec la cursuri online, se închid restaurantele, cinematografele, teatrele, iar masca trebuie purtată în mod obligatoriu în toate spațiile publice.
Luni, 26 octombrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care stabilește excepțiile de la regula purtării obligatorii a măștii.
25 octombrie: Și județul Sălaj a depășit rata de infectare 3 la mia de locuitori.
Din 18 până în 22 octombrie, Bucureștiul și județele Alba și Cluj au depășit rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile, trecând astfel în scenariul roșu.
După depășirea acestui prag, toate școlile trec la cursuri online, se închid restaurantele, cinematografele, teatrele, iar masca trebuie purtată în mod obligatoriu în toate spațiile publice.
Încă 20 de județe au această rată între 1,5 și 3.

13 octombrie: Bucureștiul și peste o treime din județele țării au depășit până astăzi rata de incidență a cazurilor COVID de 1,5 la mia de locuitori, prag de la care sunt impuse gradual restricții, astfel încât să fie redusă răspândirea virusului.

Potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul și 16 județe au trecut de 1,5, cu două județe mai multe decât ieri. Pentru Capitală, GCS dă marți o rată de infectare de 2,69. Și județele Alba, Vâlcea, Iași, Bacău și Neamț au depășit pragul 2.

Totuși, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) publică într-un raport o rată de infectare de peste 3 în Capitală încă de duminică, 11 octombrie.

INSP publică și o hartă care arată că aproape toată țara are vulnerabilitate ridicată legată de epidemie. În urmă cu o săptămână, Bucureștiul și 16 județe erau în această situație.

Vulnerabilitatea este un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile destinate pacienților cu coronavirus și secțiile ATI.

 

Sursa: INSP

Știrea inițială: Capitala și județele Alba și Vâlcea au trecut și de rata de incidență 2, apropiindu-se de pragul 3, de la care toate școlile trec la cursuri exlusiv online. Mai mult, la acest prag se poate decide inclusiv carantinarea unor localități.

Ritmul de creștere a ratei de incidență este accelerat. Din 9 octombrie, când autoritățile au comunicat oficial pentru prima dată ratele de incidență, și până astăzi, numărul județelor care au depășit pragul de 1,5 s-a dublat.

În urmă cu patru zile, Bucureștiul și 7 județe (Alba, Vâlcea, Iași, Bacău, Teleorman, Neamț, Vaslui) trecuseră de 1,5. Capitala avea deja rata 2,28, potrivit datelor comunicate oficial.

În 12 octombrie, Bucureștiul a ajuns la 2,66 și 14 județe au trecut de 1,5: Alba, Vâlcea, Iași, Bacău, Neamț, Teleorman, Sălaj, Sibiu, Caraș-Severin, Cluj, Brașov, Timiș, Vaslui și Ilfov.

Din cauza creșterii semnificative a numărului de cauziri din ultima săptămână, premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că va propune fie sistarea evenimentelor private, cum sunt nunțile, fie limitarea acestora la maximum 20 de persoane, pentru că reprezintă surse de îmbolnăvire cu coronavirus, iar organizatorii și participanții nu respectă regulile.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar că reprezintă una dintre sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la maximum 20 de persoane. Azi legea este cu maximum 50 de persoane, dar sunt foarte mulți de organizatori de evenimente care nu respectă legea”, a afirmat premierul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Voi santeti drept nebuni …., di țânțar faceți armăsar …. habar nu aveți de nimic doar Vă dați cu părerea și panicați lumea…, cred că e ceva bine organizat și cu ținte fixe.

  • Iar tu tocmai ai castigat un Abecedar! La Pesedeu nu va invata si sa scrieti, pe langa faptul ca nu ganditi?

  • Trezește-te, domnu doctor epidemiolog! Cine exagerează? Iar te uiți în gura propagandei ruse de la latrina3? În județele cu rata mare de infectare se testează masiv, de aceea ies indicii atât de mari. În județele sărace din sud și est nu sunt bani de teste,ci doar de pomeni electorale.

 2. Harta, sigu, utila maxim. În punctul ala mic și rosu numit București-Ilfiv sunt trei milioane și ceva de oameni.

 3. Si tu esti redus. Fa-ne un favor: poarta masca. Atat iti cerem.

 4. Punem pariu că Iohannis și Orban or să ne îmbrace cu costume de protecție si-or să ne oblige să mergem la vot.

  • Platesc amenda pentru neparticipare .

  • 2 proști!

  • Cu ce e mai periculoasa prezenta in sectia de votare decat mersul la cumparaturi intr-un supermarket? In sectia de vot intra doar cateva persoane si se sta putin timp. La supermarket e mult mai aglomerat si stai mai multa vreme deci sansele sa te infectezi acolo sunt mai mari. Culmea, cei care acum vor sa se amane alegerile (pesedistii) toata vara au strigat ca nu exista COVID.

 5. Sarada? Pai si in Spania, UK, SUA, Franta? Tot sarada e? Vezi ca in anumite tari e primavara nu toamna deci teoria ta e la fel de desteapta ca Adriana Bahmuteanu

 6. Wey, viroza! Te-as duce la fiecare familie care a pierdut cate un membru al familiei si te-as pune sa te uiti in ochii lor si sa le spui fraza asta tare si apasat „Nu exista COVID!”. Asa cum va invata la Pesedeu! Si la diferite coalitii pentru diferite chestii!

 7. doar campania electorala declansata cat mai repede ar baga frica in virus, asta am inteles eu din cele spuse de domnul Presedinte si de domnul PM!

  ca democratia bate virusologia!

  • Normal că ”asta a inteles”, fiind troll la mafiei PRO-USL-PSD dar și imbecil, în același timp.

 8. !Bad@

  eu nu agreez atacurile suburbane…

  despre domnul Presedinte spun ca este intr-o situatie de *joc*…

  considera ca alegerile sunt mai importante decat luarea acum a unor decizii radicale impopulare, cu efect electoral negativ, dar salvatoare de vieti…

  caci pana la urma, asta este balanta….

  deci in loc de *imbecil* as fi scris *cinic*…de fapt, de asta il banui, de lipsa de empatie si sensibilitate..

  ma rog, poate gresesc eu…

  • Cu ce e mai periculoasa prezenta in sectia de votare decat mersul la cumparaturi intr-un supermarket? In sectia de vot intra doar cateva persoane si se sta putin timp. La supermarket e mult mai aglomerat si stai mai multa vreme deci sansele sa te infectezi acolo sunt mai mari. Culmea, cei care acum vor sa se amane alegerile (pesedistii) toata vara au strigat ca nu exista COVID.

 9. Vecine!!!!

 10. Citiți știrea, despre Elveția!