G4Media.ro

Cifre contradictorii. INSP vine cu precizări privind rata de infectare în București:…

Cifre contradictorii. INSP vine cu precizări privind rata de infectare în București: 2,65 la mia de locuitori calculată duminică la populația după domiciliu, 3,11 la populația rezidentă. GCS anunța 2,66 pentru luni

UPDATE: INSP a revenit cu precizări legate de calculul ratei de incidență. Astfel, potrivit raportului actualizat, rata de incidență la o mie de locuitori pentru București era duminică 3,11 raportată la populația rezidentă și 2,65 raportată la populația după domiciliu.

Sursa: INSP

Știrea inițială: Rata de infectare cu coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori în București încă de duminică, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). De la acest prag, școlile intră în scenariul roșu și se poate decide carantinarea orașului.

Datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) în buletinele zilnice arată altă situație. Luni, Bucureștiul apărea cu o rată de incidență de 2,66.

În raportul săptămânal al INSP privind evoluția epidemiei pentru datele raportate până la 11 octombrie, Bucureștiul apare cu rata de incidență la 100.000 de locuitori în 14 zile de 311, adică 3,1 la o mie de locuitori.

G4Media.ro a încercat să contacteze reprezentanții INSP pentru explicații în legătură cu diferențele de date comunicate, însă până la ora publicării articolului nu a primit niciun răspuns. G4Media.ro a cerut lămuriri și Grupului de Comunicare Strategică.

Niciun județ nu a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile, însă opt județe au trecul de pragul 2.

Potrivit datelor prezentate de INSP, în aproape toată țara epidemia este pe un trend ascendent. Doar în județele Iași, Satu Mare și Vaslui epidemia stagnează.

Nici în județe datele publicate de INSP nu coincid cu cele publicate de GCS.

Sursa: INSP

INSP publică și o hartă cu incidența la o mie de locuitori, potrivit căreia în București cel mai afectat ar fi Sectorul 3.

Sursa: INSP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

 1. Sa se inchida Bucurestiul. Daca la sate si orase de provincie se poate asta, de ce sa nu se poata si pentru Capitala? Hai curaj.

 2. cate cazuri avem mai Mandic ? sau cum il cheama .Cate doriti dumneavoastra dle prim -ministru ! e veche!

  • Mihai ! Trezeste- te ! Ce importanță are ? Se poate intra din nou in stare de urgență ! Nesăbuință acestui popor ! Poate mergi la p-ta Universității , să oprești circulația , să demonstrezi împotriva purtării măștii ! Adică Anarhie ! Sponsorizată de Moscova !
   Lipsa de educație , Tovarăși !

 3. hai,spuneti cifrele reale, ca nu este maine 6dec.

 4. Adevărul ca daca la noi unul cu 10 clase ajunge conducator de doctorate si e numit intr-o funcție importanta a statului român la ani buni dupa ce instanta a anulat diploma de bac, iar seful GCS este un absolvent de liceu, ce mirare avem ca exista neconcordante?

 5. pai v-a zis Orban unde e diferenta: se scot focarele (centre de batrani, etc) si se actualizeaza populatia (asta cand va fi o metoda oficiala). asa se obtine o rata mai mica

  • Pai daca se scot focarele, foarte multe comune si orase o sa treaca din scenariul galben, rosu, in verde. La mine in oras sunt destule focare care ne trag in sus. Avem focar la primariel, politie, spital judetean de urgenta, spital municipal. Astea ne trag in sus.

 6. Si care e problema? Regulile sunt pentru toti mai putin pentru meltenii din capitala?

 7. Este normal sa inventeze mii de zeci de mii de infectaţi petru că astfel pot să justifice în faţa fraierilor abuzurile pe care le comit, fie din prostie, fie din zel excesiv. Urmand praznicul Bucureştilor, imbecilii au umflat cifrele ca sa îl interzică. Cine vorbeste de ciuma galbenă PNL-USR istă nu s-a prea înşelat…! Îi aşteptăm la vot pe aceşti pui de vipere…

 8. 😄😄😄Grupul de Manipulare Strategica!! Asta este titulatura corecta!!

 9. Ha! Ha!
  Societatea in care proba adevarului se face cu statistica … faci un tabel, treci niste cifre, faci o medie si cica asta ar trebui sa reprezinte concluzia obiectiva … cata prostie pe milimetru patrat!
  Fara indoiala, la scara macro a societatii, datele statistice pot indica un trend, dar niciodata un adevar!

  Ce vreau sa spun e un lucru foarte simplu: chiar nu e cazul nici sa va chinuiti si nici sa va straduiti sa aflati datele statistice cu care opereaza institutiile acestei tari debusolate, pentru ca adevarul este simplu si este unul singur, pe care toti il percepem sau il vom percepe in curand: ca toata straduinta asta cu masuri, cu sistem sanitar etc e doar o imensa inutilitate cu consecinte catastrofale… probabil ca vom avea nevoie de foarte multe cimitire si probabil ca BOR-ul va negocia dur. pentru ca, nu-i asa?, statistic suntem 97% ortodocsi…

 10. Ups ! A inceput cenzura si pe g 4 media, se scot comentarii desi in prealabil erau afisate . Rusinica!

 11. Neconcordate sau metodologii diferite, dupa noile recomandari UE, suntem mult peste limita de scenariu rosu in ambele variante.

  • Pai da, dar sa ne dea si noua formulele si valorile folosite, sa putem si noi rade, nu de profesionalismul lor, ci de Artimetica lor … 😆

  • Formula de calcul a facturii la gaz, dar mai adauga si viteza de deplasare a covidului.

  • @Sanitarul Nu cred ca e vorba de formula de calcul, ci de categoriile incluse. Ceva de genul unii includ studentii bucuresteni care studiaza in alta parte, altii nu. Unii includ persoanele venite la munca sezoniera in Bucuresti, altii nu.
   Dar da, proiecteaza foarte multa incredere sa vezi ca doua autoritati ale statului au de facut fix acelasi lucru si vin sa-ti dea rezultate diferite. Ne mai miram ca nu are lumea incredere in ce se comunica oficial despre covid…

 12. Aceeasi intrebare ca in cazul impostorul Baranga-ORNISS: „Cine minte”???!!!!
  Rusine!

 13. de aici diferenta: http://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19/2024-raport-saptamanal-episaptamana40/file
  ->Incidenta cumulata in ultimele 14 zile *populatia rezidenta la 1.01.2020 -311
  ->Incidenta cumulata in ultimele 14 zile*populatia dupa domiciliu la 1.01.2020 -265

 14. Mihai ! Trezeste- te ! Ce importanță are ? Se poate intra din nou in stare de urgență ! Nesăbuință acestui popor ! Poate mergi la p-ta Universității , să oprești circulația , să demonstrezi împotriva purtării măștii ! Adică Anarhie ! Sponsorizată de Moscova !
  Lipsa de educație , Tovarăși !

 15. Și la Brașov e brambureala cu datele transmise. Nu mai știu ce să cred.

 16. Și la Brașov e brambureala cu datele transmise. Nu mai știu ce să cred