G4Media.ro

Harghita: 13 centre de vaccinare anti-COVID vor fi pregătite pentru etapa a…

Harghita: 13 centre de vaccinare anti-COVID vor fi pregătite pentru etapa a doua, în zece localităţi

Un număr de 13 centre de vaccinare anti-COVID-19 vor fi pregătite în Harghita pentru a asigura imunizarea în etapa a doua a campaniei, acestea fiind organizate în zece localităţi.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat pentru Agerpres că în municipiul Miercurea Ciuc sunt organizate trei centre, la Odorheiu Secuiesc vor funcţiona două centre, iar câte un centru de vaccinare este amenajat în oraşele Cristuru Secuiesc, Vlăhiţa, Bălan, Gheorgheni, Topliţa şi Borsec, respectiv în comunele Corund şi Remetea.

Centrele de vaccinare sunt organizate în diferite locuri, de la foste cinematografe sau imobile şcolare, până la centre de sănătate şi vor deservi persoanele care doresc să se vaccineze atât din localitatea respectivă, cât şi din localităţile învecinate.

Adrian Pănescu a arătat că atât Consiliul Judeţean Harghita, căruia îi aparţine una dintre clădirile în care va funcţiona un centru de sănătate, cât şi primăriile pe raza cărora acestea sunt constituite s-au implicat în amenajarea centrelor, pentru asigurarea utilităţilor, a dotărilor şi asigurarea circuitelor necesare.

Potrivit sursei citate, în unele dintre centre se mai desfăşoară, timp de câteva zile, lucrări de igienizare şi asigurare a dotărilor.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului a mai spus că evaluările făcute pe baza informaţiilor furnizate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date arată că cele 13 centre din Harghita ar urma să deservească 57.803 persoane vulnerabile, care au peste 65 ani şi care se pot vaccina, dacă vor solicita acest lucru.

La acestea, se mai adaugă şi celelalte persoane incluse în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare a personalului medical, în Harghita s-au vaccinat, începând cu data de 4 ianuarie, un număr de 1.350 de persoane.

Sursa foto: Consiliul Județean Harghita

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Cum le place la romani sa faca legi care fie nu sunt aplicabile sau pur si simplu nu se aplica. Este articol in codul administrativ ca in cazul afiselor, semnelor stradale multiligve, prima limba afisata sa fie in limba romana. Ungurasii le-au inversat si au pus maghiara prima. Un alt semn, ca ii doare undeva de legile din Romania, ca acolo nu este Romania si altceva, ca explodeaza pipota in ei daca citesc romana prima data (aia care stiu).

  • Cred ca vor sa fie si injectia tot in limba maghiara 🙂

  • Pai de-aia avem in Guvern organizatia aia ‘culturala’ numita UDMR. Al carei unic scop este ‘otonomia’, dupa cum recunoaste chiar Kelemen.
   Cat timp ungurii fac legea in tara asta, mi se pare si normal ca vor ‘otonomie`, pentru ca nu e nimeni sa le dea peste mana.

   Pasul 2 e sa nu mai scrie deloc in romana, pentru ca, da, le sare pipota in gat si se ineaca daca aud romaneste.
   Observati insa ca si-au facut doua site-uri, probabil unul pentru romani si altul pentru maghiari. Ca doar nu se amesteca ei cu plevea.

   Iar daca le atrage cineva atentia sa respecte legile, sar de penk in sus ca sunt discriminati, apoi schimba legile.
   Multzumim, Peeseedee!

 2. Ia sa vedem acum superioritatea maghiara cum ii depasesc pe romani la numarul de vaccinari,au o ocazie foarte buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.