G4Media.ro

Hamas nu vrea să elibereze femeile ostatice pentru ca acestea să nu…

sursa foto: captura video

Hamas nu vrea să elibereze femeile ostatice pentru ca acestea să nu depună mărturie, afirmă un oficial american

Un oficial american a declarat luni că reînnoirea armistițiului din Gaza a eșuat deoarece mișcarea islamistă Hamas, suspectată că a violat femei ostatice și a comis violențe sexuale în timpul asaltului de la începutul lunii octombrie, nu a dorit ca acestea să depună mărturie, transmite agenția AFP.

Israelul își oprise ofensiva în Gaza ca parte a unui acord negociat sub egida Qatarului și a Statelor Unite pentru a elibera ostaticii răpiți de Hamas în timpul atacului sângeros pe care l-a comis pe teritoriul israelian la 7 octombrie.

Vineri, autoritățile israeliene au declarat că își reiau ofensiva militară deoarece Hamas nu a eliberat toate femeile ostatice.

„Se pare că unul dintre motivele pentru care nu vor să le elibereze pe femeile pe care le țin ostatice și pentru care această pauză a fost spulberată este că nu vor ca aceste femei să povestească ce li s-a întâmplat în timp ce erau reținute”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Poliția israeliană a declarat că investighează posibile violențe sexuale comise pe 7 octombrie de luptătorii Hamas, inclusiv violuri în grup și mutilarea cadavrelor.

Anchetatorii israelieni au adunat până acum „peste 1.500 de mărturii șocante și dureroase”, a declarat o polițistă în parlamentul israelian săptămâna trecută, referindu-se la „fete dezbrăcate” și care au fost martore la violarea în grup, mutilarea și uciderea unei tinere femei.

Hamas a „respins” aceste acuzații, calificându-le drept „minciuni”.

Purtătorul de cuvânt al SUA a refuzat să ofere detalii suplimentare, subliniind caracterul sensibil al problemei, dar a declarat că Statele Unite nu au „niciun motiv să se îndoiască” de rapoartele privind violențele sexuale atribuite Hamas.

„Sunt foarte puține lucruri de care cred că Hamas nu este capabilă atunci când vine vorba de tratamentul civililor și, în special, de tratamentul femeilor”, a spus el.

La 7 octombrie, comandourile Hamas au ucis 1.200 de persoane în Israel, majoritatea civili, potrivit autorităților israeliene.

În plus, 240 de persoane au fost răpite și duse în Fâșia Gaza, dintre care 137 sunt încă ținute ostatice, potrivit armatei israeliene.

Ca represalii, armata israeliană a lansat bombardamente asupra Fâșiei Gaza – întrerupte în timpul unei săptămâni de armistițiu – care, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza al Hamas, au ucis până în prezent 15.899 de persoane, 70% dintre acestea fiind femei și tineri sub 18 ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...