G4Media.ro

Hamas a prezentat o propunere de armistiţiu ce include în prima etapă…

sursa foto: captura video, preluare timesofisrael.com

Hamas a prezentat o propunere de armistiţiu ce include în prima etapă un schimb de ostatici şi prizonieri

Hamas a prezentat mediatorilor o propunere de armistiţiu în Fâşia Gaza care include în prima etapă eliberarea femeilor, copiilor, vârstnicilor şi bolnavilor israelieni luaţi ostatici în schimbul eliberării a 700-1000 de prizonieri palestinieni, potrivit unui document la care a avut acces agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Între cei eliberaţi ar urma să se numere 100 de deţinuţi palestinieni condamnaţi pe viaţă în închisori israeliene, precum şi „recruţi femei” israeliene.

Hamas mai afirmă că va conveni asupra datei de începere a unui armistiţiu permanent după schimbul iniţial de ostatici şi prizonieri.

După prima etapă ar urma de asemenea să fie convenit un termen-limită pentru retragerea israeliană din Fâşia Gaza, se mai arată în propunerea Hamas.

Potrivit acesteia, într-o a doua etapă a planului urmează să fie eliberaţi toţi ostaticii şi deţinuţii aflaţi în custodia ambelor părţi.

Eforturile de a asigura un acord privind încetarea focului între Israel şi Hamas în Gaza sunt în desfăşurare, a indicat sâmbătă agenţia de informaţii israeliană Mossad, în pofida speranţelor slabe pentru un armistiţiu în timpul lunii sfinte musulmane a Ramadanului.

Egiptul, Statele Unite şi Qatar mediază negocierile de armistiţiu din ianuarie. Ultimul acord a dus la o pauză de o săptămână în lupte în luna noiembrie, în timpul căreia Hamas a eliberat peste o sută de ostatici, iar Israelul a eliberat de aproximativ de trei ori mai mulţi prizonieri palestinieni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...