G4Media.ro

Hala Laminor din București, unde este organizat Târgul de Crăciun Wonderland, fără…

sursa foto: Facebook/ Laminor Wonderland

Hala Laminor din București, unde este organizat Târgul de Crăciun Wonderland, fără autorizație de securitate la incendiu/ Amendă de 60.000 de lei aplicată de ISU (Europa Liberă)

Hala Laminor nu are autorizație de securitate la incendiu și nici instalații de alarmare sau stingere a focului funcționale. Algorithm Construcții S3, firma care o administrează, a fost amendată cu 60.000 de lei. Doar în primul weekend al târgului de Crăciun, au fost acolo 200 de mii de oameni, notează Europa Liberă.

Neregulile de la Hala Laminor din București (sectorul 3) au fost descoperite de pompierii de la ISU București, la un control, pe 29 noiembrie. Pompierii au scris în procesul verbal de sancționare că nu există o autorizație de securitate la incendiu, așa cum prevede legea. Iar instalațiile de stingere a focului și cele de evacuare a fumului nu fuseseră montate în întregime.

În incinta halei fără autorizație de securitate la incendiu a fost amenajat Wonderland, cel mai mare târg de Crăciun din țară, după cum anunța o reclamă care a rulat la televiziuni. Pe lângă chioșcurile de la târg, a fost montată și o scenă pentru spectacole.

Pe 30 noiembrie, Hala Laminor s-a umplut de mii de oameni veniți la inaugurarea Wonderland, târgul de Crăciun. Pe pagina de internet dedicată evenimentului au fost postate clipuri în care se vede aglomerația. La fel a fost în fiecare zi de atunci.

Reamintim că în iunie 2023 un incendiu a izbucnit la Hala Laminor, care a afectat aproximativ 100 de mp de acoperiș. Viceprimarul sectorului 3, Lucian Judele, a declarat pentru G4Media că pe acoperișul halei se montau panouri fotovoltaice. De asemenea, viceprimarul a acuzat administrația sectorului 3 că în clădire au fost organizate deja două evenimente publice (un târg de nunți și o expoziție de ambarcașiuni) fără să existe autorizație ISU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...