G4Media.ro

Guvernul va aproba contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Iași,…

Guvernul va aproba contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, în valoare de 250 de milioane de euro

În şedinţa de Guvern de joi se va adopta, printr-un proiect de lege, contractul de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi.

Contractul semnat cu Banca Europeană de Investiţii la 20 aprilie 2021, se ridică la 250 milioane euro.

„Noul Spital Regional de Urgenţă Iaşi va înlocui infrastructura învechită şi fragmentată a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Iaşi cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural şi medical, al echipamentelor şi tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operaţional de management de spital, financiar, administrativ şi clinic, focalizat pe pacient. Acesta va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe, etc. (…) Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va fi înfiinţat conform legii şi va fi organizat ca spital public în administrarea MS”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege.

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. La nivel de zvon, chirica + alexe, cei doi peneliști de aur ai ieșenilor vor vota cu Câțu la viitoarele alegeri. Drept mulțumire…

  2. In Iași se tot construiesc spitale. Oare ăsta va fi mai funcțional decât cel de la Lețcani? Parcă tot o înțelegere USL a fost și acolo.

  3. PNL a dat copy paste la programul de guvernare a luiDragnea.

  4. Fiti pe pace, infrastructura de orice fel merge greu in Romania si mai ales in Moldova unde interesul autoritatilor de la centru e zero barat……Moldova, bazin electoral captiv si sursa de forta de munca pt UE si proiectele de infrastructura mari din Transilvania, Banat, Banat…..acelasi model ca in comunism doar ca a aparut UE.

  5. La Iasi. Bine ales. Au grija Costel Alexe si Chirica de banii statului!

  6. Spitalul va fi gata o data cu autostrada.. Adica prin 2070…..