G4Media.ro

Guvernul trimite astăzi Parlamentului cele trei proiecte pe care vrea să își…

Guvernul trimite astăzi Parlamentului cele trei proiecte pe care vrea să își angajeze răspunderea

Guvernul va trimite astăzi Parlamentului cele trei proiecte pe care vrea să își angajeze răspunderea, urmând ca Parlamentul să anunțe calendarul pentru această procedură, a declarat, miercuri, șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Astăzi vor fi trimise cele trei proiecte către Parlament, însoțite de scrisoarea Guvernului și urmează ca Parlamentul să decidă calendarul răspunderii”, a precizat Dancă într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

Guvernul dorește să își angajeze răspunderea pe următoarele proiecte:

– modificarea legilor justiției prin amânarea intrării în vigoare a trei prevederi (pensionarea anticipată a magistraților, creșterea vechimii pentru intrarea în magistratură, creșterea numărului de judecători care formează completurile)
– legea privind plafoanele bugetare
– legea de modificare a ordonanței 51 privind transportul intrajudețean

Cele trei proiecte au fost aprobate în ședința de marți seara a Guvernului.

Ionel Dancă a precizat că Guvernul dorește să-și asume răspunderea în Parlament, „în cel mai scurt timp”, și pe modificările la OUG 114.

Constituția prevede la articolul 114:

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2) , proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Il rugam pe Danca Ionel, sa ne spuna:
    „Intreb, cum zic unii, „pentru un prieten” care are credite, inseamna ca pica si ultima reglementare privind ROBOR pentru sistemul bancar si se revine la forma veche a lui?!
    Daca da, inseamna ca prieteul meu a belit-o?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.