G4Media.ro

Guvernul PSD-PNL-UDMR a fost învestit de Parlament cu 318 voturi „pentru” /…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Guvernul PSD-PNL-UDMR a fost învestit de Parlament cu 318 voturi „pentru” / Ciucă: Ne aflăm într-un moment mult așteptat de toți românii / Ciolacu: Nu voi minți niciodată că am învins pandemia / Barna: De ce nu l-ați chemat direct pe Dragnea să îi predați Ministerul Justiției?

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, joi, în şedinţă comună pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă. Urmărește LIVE principalele discursuri și momente.

Ora 13.15: Marcel Ciolacu declară închisă ședința Parlamentului.

Ora 13.12: Nicolae Ciucă:

Mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere, dar și celor care nu ni l-au acordat. Este foarte important să știți că am înțeles că ne-am asumat o răspundere foarte mare, am înțeles și recomandările făcute din partea opoziției.

Suntem un guvern al României și vom face tot ceea ce este posibil să avem în centrul atenției cetățeanul.

Mulțumindu-vă încă o dată, vă rog să ne dați voie să mergem și să ne apucăm de treabă.

Ora 13.10: Este anunțat oficial rezultatul votului în plen: 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”.

Ora 13.06: Guvernul Ciucă a fost învestit cu 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”, potrivit numărătorii PNL. Urmează anunțul oficial.

Ora 12.14: A început votul.

Ora 12.10: Premierul desemnat Nicolae Ciucă nu a dorit să mai ia cuvântul la finalul dezbaterilor.

Ora 12.05: Alfred Simonis (PSD):

Doamna Violeta Alexandru, ați fost învestită ministru într-un guvern Orban cu voturile PSD, în martie 2020.

În ianuarie 2020, ați aruncat la gunoi rezultatul alegerilor, pentru că noi am câștigat alegerile și ar fi trebuit să fim la guvernare. Ați deturnat votul.

Ați vorbit că a fost înlăturată o guvernare progresistă. Dacă guvernare progresistă înseamnă să lăsați oamenii fără medicamente, să moară în ambulanțe, să explodeze prețurile la energie, să vă bateți joc de popor atunci am înlăturat o guvernare progresistă.

Ați spus că nu e bine că s-a înființat un minister pentru doamna Firea. Ministerul despre care dumneavoastră vorbeați este Ministerul Familiei și al Tineretului, domnul Barna. Știu că pentru progresiști chestiunea asta vă încurcă la treaba aia cu tată 1 – tată 1, părinte 1 – părinte 1. Vă poate încurca un minister al familiei, dar pentru România e fundamental să avem un minister care să sprijine tinerele familii, care să crească natalitatea.

Domnule Barna, după standardele dvs. și ale USR, sunteți un penal.

OUG 13 – Dle Barna, Moșteanu, Bulai, Năsui, Prună, ați fost parlamentari și în 2016-2020. Pe 14 iunie 2017 a fost moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Nu ați votat moțiunea de cenzură invocând că a dat OUG 14 și poate ar fi bine să rămână.

Demagogia și ipocrizia pe care o expuneți poate să prindă în interiorul USR. Poporul român are o medie a inteligenței mai mare decât media inteligenței membrilor USR și nu poate fi păcălit. Dovada e că Dacian Cioloș a câștigat congresul USR: Dvs. sunteți un bun strateg și după ce v-ați aliat cu un partid cu 3 membri a reușit Cioloș să vă ia partidul și asta spune mult despre nivelul de inteligență.

Am fost obligați de oameni care ne spuneau faceți ceva, opriți dezastrul și de aceea am fost obligați să luăm această decizie grea de a intra la guvernare.

Ora 11.40: Vorbește Diana Șoșoacă:

Suntem în geometria euclidiană: două paralele se întâlnesc la infinit.

Când veți încerca să intrați peste noi în casă și veți încerca să ne vaccinați obligatoriu, există legitimă aparare, avem dreptul să ne apărăm viața.

Ora 11.36: Claudiu Târziu (AUR):

În general, generalii ajung în fruntea țării în momente de criză maximă, în preajma sau în timpul războaielor sau în vremuri foarte tulburi.

Cu cine suntem în război sau cu cine urmează să intrăm în război sau pentru cine coborâm armata în pod?

Armata a fost scoasă pe stradă de la începutul pandemiei.

Armata urmează să plătească și lipsa de performanță a unui guvern condus de un general.

Având în vedere intenția de vaccinare forțată, un general în fruntea guvernului este de natură să ne mărească spaima.

Nașul alianței e președintele Klaus Iohannis, vinovatul principal pentru situația din ultimii ani, un președinte care trebuia demis până acum, dar nu e posibil pentru că o monstruoasă coaliție stă să îl apere.

Ora 11.34: Anca Dragu (USR):

În cei peste 20 de ani de activitate ca economist nu-mi amintesc să fi văzut un pragram atât de slab. În schimb, am găsit lucruri prevăzute deja în legislația, ca majorarea salariului minim, și bâlbe.

Se propune reducerea contribuțiilor la sănătate, în condițiile unei pandemii și a subfinanțării.

Creșterea pensiilor a copiat modelul de black friday: de la 43% propusă de PSD la 10% care va fi acoperită de inflație.

Avem de-a face cu opera pusă în scenă de două partide cu aceleași mentalități învechite și retrogade care promovează modelul statului captiv unite conjunctural pentru a pune mâna pe banii de PNRR.

Ora 11.22: Vorbește Radu Oprea (PSD):

Yes, we can! spunea Barack Obama. Se poate pentru că există soluții. Nu sunt simple, nu sunt imediate, dar miniștrii au datoria să retrezească speranța.

Vom susține inițiativele Guvernului, dar vom fi și critici dacă va fi nevoie.

Ora 11.18: Violeta Alexandru:

Politica e despre onoare și despre cuvânt. Când îi spui omului că PSD e ciuma roșie și oamenii îți dau votul, ceea ce faceți acum e o minciună.

Ați mințit când ați cerut votul oamenilor.

Nu suntem toți la fel. Rog pe toți liberalii care au coloană vertebrală să fie atenți la ce fac.

Ora 11.11: Varujan Pambuccian (minorități):

Slavă Domului, s-a încheiat un an marcat de lupte absurde.

Avem în sfârșit o majoritate care își propune subiecte din lumea reală, nu abstracții care nu interesau pe nimeni.

Colegii să se obișnuiască cu ideea că majoritatea este formată din patru componente, a patra fiind grupul minorităților naționale, pentru că intenționăm să avem o abordare extrem de activă.

Ora 11.00: George Simion (AUR):

Unde s-a ascuns Florin Cîţu? Îi este frică, este jenat, poate intră în depresie, unde este micuţul, unde a plecat Florin Cîţu? Probabil este cu domnul Klaus Iohannis, l-a trimis la produs, l-a trimis la câştigat preşedinţia PNL, ce s-a întâmplat? Domnii de la PNL, ce s-a întâmplat? Dacă aveţi demnitate, un singur lucru: bila neagră în urna albă şi bila albă în urna albă, asta ar fi.

Va urma o opoziție la dictatura lui Klaus Iohannis, pe care nu o mai suportați nici dvs, dle Fenechiu, fost PPDD.

Portofele și inele cam asta a fost împărțeala. Au dat și dlui Flutur, și dlui Pandele, să ajungă la toată lumea.

Am înțeles că ați luat până și banii de pe pieptul mortului. Mortul adus în groapă de voi este țara.

Nu vă văd la o căsnicie prea trainică, de care sunteți jenați și unii și alții.

Vă așteptăm până în februarie să facem suspendarea lui Klaus Iohannis și alegeri anticipate. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Ora 10.55: Dan Barna (USR):

Domnule Ciolacu, încep prin a vă felicita pentru achiziţie. Nu e puţin lucru să scoţi PNL de la guvernare, din vioara 1, şi să îl bagi înapoi ca anexă a PSD. Nu e chiar de colo să convingi echipa câştigătoare să smulgă înfrângerea din ghearele victoriei pentru că asta au făcut în aceste zile colegii din PNL, din echipa câştigătoare, au aruncat senin pe geam rezultatul alegerilor de anul trecut şi s-au încolonat cuminţi în spatele partidului dumneavoastră.

Ați reușit ceea ce nici Ion Iliescu nu a reușit să facă: ați scos PNL din istorie și l-ați pus în buzunarul de la piept al PSD.

Nu e prima oară când vă găsiţi afinităţi neaşteptate, dar este prima oară când PNL de bună voie şi nesilit de nimeni, predă guvernarea şi odată cu ea urma de demnitate pe care o mai aveau.

De ce nu l-ați chemat direct pe Liviu Dragnea, că e liber de contract, să îi predați Ministerul Justiției?

În cel mai bun caz, dacă nu avem ghinion, va fi un guvern al stagnării. Dar aproape siugur va fi un guvern al regresului, al pașilor în spate, pas cu pas.

Președintele României e în realitate nașul colaborării de astăzi și sunt suprins că lipsește. Înțeleg că ieri marcarea Zilei naționale nu a avut loc în agendă, dar nu un eveniment de familie, cum e botezul noului FSN. E a patra oară când Klaus Iohannis dă o șansă PSD și o va da și a cincea, și a șasea oară. Pentru Iohannis, țara e un material didactic

Penelismul se separă oficial de liberalism. penelismul a mers în biuzunarul dlui Ciolacu, dar liberalismul trebuie să continue, iar rolul acesta îl are USR și îi invit pe toți cei care cred că liberlismul este soluția să vină alături de noi.

Au mai fost coaliții absurde care s-au spart și cineva a trebuit să vină să repare și când va veni acest moment USR va face acest lucru.

Ora 10.50: Vorbește Daniel Fenechiu din partea PNL:

Timp de 2 ani, partenerul nostru trăgea frâna de mână.

Astăzi soluția pragmatică e guvernarea cu PSD.

Ora 10.37: Liderul PSD, Marcel Ciolacu:

Azi România e într-un punct critic. E unul din acele momente în care deciziile pe care le luăm pot schimb cursul pe o perioadă lungă.

Au fost 2 ani pierduți.

Suntem într-un punct critic, care necesită decizii pe măsură. PSD e cel mai responsabil și mai stabil partid din România. De aceea PSD trebuie să facă o alegere: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne folosim priceperea și experiența pentru a opri prăbușirea și vom fi alături de români?

Am acceptat responsabilitatea pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate. Avem venit cu profesioniști, nu e timp de experiențe.

Trebuie să aplicăm măsurile PSD din prima zi. PSD știe să guvereze, a demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit după dezastrul altor guvernări.

România are nevoie de un nou drum: în care statul are grijă de cetățeni, în care familiile cu copii sunt ajutate, care să aducă beneficii tuturor.

În pandemie, cei bogați s-au îmbogățit și mai mult, iar statul și-a pierdut simțul responsabilității față de cei care muncesc în fiecare zi, față de pensionari, firme românești.

România trăiește în sărăcie, foame și frig. S-a scumpit tot ce s-a putut scumpi. Avem un drum lung în față pentru a crește puterea de cumpărare.

PSD va pune în aplicare din prima lună de guvernare pachetul social: vom crește alocațiile, pensiile, salariul minim.

M-am săturat să aud mereu că nu sunt bani pentru oameni. Vom aduce mai mulți bani la buget, dar și în buzunarele oamenilor. PSD a guvernat întotdeauna pentru oameni și așa va fi în continuare.

Trebuie să punem capăt haosului sanitar. A fost prea multă suferință, am pierdut prea multe persoane dragi. Acest lucru este inadmisibil, iar aici statul are o mare parte din vină.

Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă în sfârșit tot adevărul.

Nu voi minți niciodată că am învins pandemia. Nu putem face asta și în niciun caz singuri, doar într-un partaneriat putem să ținem lucrurile sub control.

Trebuie să dărâmăm zidul de ură între vaccinați și nevaccinați. Nu există români buni și români răi.

Măsurile sanitare trebuie comunicate doar de profesioniști în sănătate. Măsurile trebuie să fie de bun simț și aici mă gândesc inclusiv la școli deschise.

3 măsuri esențiale: acces la medicamente virale, testare extinsă, noua campanie de vaccinare.

Spitalele nu trebuie să fie doar pentru pacienții COVID, fiecare român trebuie să aibă acces la servicii de sănătate.

Trebuie ca firmele să rămână deschise. „Cumpără românește” va fi conceptul pe care se va axa programul economic. 80% din programul economic conține măsuri pentru firmele românești. Toate firmele care produc aici vor primi sprijin indiferent de naționalitatea lor.

PSD are un plan de bun simț care să țină sub control pandemia și care să ajute firmele românești. Avem măsuri, profesioniști și dialog foarte bun cu partenerii sociali și mediul de afaceri.

Ora 10.13: Premierul desemnat Nicolae Ciucă prezintă programul de guvernare și lista Cabinetului:

Ne aflăm astăzi într-un moment mult așteptat de toți românii: în care putem să oferim stabilitate și predictibilitate.

Ne angajăm să facem tot ce ține de noi pentru ca situația economică, soacială și medicală să se îmbunătățească.

Noi am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc. Am înțeles că mai presus de orice orgoliu și adversitate se află interesele românilor.

Suntem hotărâți să punem capăt situației tensionate din țară.

Am înțeles să venim cu un program de guvernare sustenabil, care să ofere garanția că lucrurile vor intra în normal.

Scopul nostru comun constă în modernizarea României și de aceea vom aloca 7% din PIB investițiilor. Un program esențial pentru dezvoltarea țării este programul Anghel Saligny.

Alt obiectiv: continuarea investițiilor în autostrăzi, infrastructură.

A treia direcție se referă la dezvoltarea echilibrată și coezivă a României. Nicio regiune nu trebuie să rămână în urmă în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de transport.

PNRR reprezintă axul principal în îndeplinirea obiectivelor noastre. PNRR este strâns legat de reformele asumate.

Vom asigura reziliența sistemului de sănătate și vom accelera vaccinarea anti-COVID. Se vor face investiții în 46 de spitale și secții prin PNRR.

Cetățeanul este și va fi în mijlocul actului de guvernare.

Siguranța cetățeanului este prioritară.

Nu ne putem permite luxul animozităților politice.

O atenție deosebită trebuie acordată familieii, mai ales celor cu copii mici. Vrem să creștem demografia.

Vrem să asigurăm prosperitatea țării noastre.

Față de românii din diaspora ne angajam să menținem un dialog deschis și transparent, să îi sprijinim.

Vom căuta cele mai bune soluții la criza generată de prețurile exagerate la energie.

Un stat puternic e un stat care sprijină mediul de afaceri. Vom păstra cota unică și suntem împotriva creșterii taxelor și impozitelor.

Alte obiective: reformarea administrației publice, debirocratizare.

Ne propunem o guvernare participativă și alături de Președinție și parlament ne vom angaja într-un parteneriat onest și de lungă durată cu sovietatea civilă, biserica, patronatele.

Un domeniu-cheie este cel al educației. Vom lua toate măsurile care se impun pentru ca elevii să nu mai aibă de suferit din cauza pandemiei.

Cultura este un factor integrator.

Justiția e puterea statului care trebuie să asigure un serviciu eficient, accesibil, independent și transparent.

Ne propunem ca politica externă să fie coerentă, predictibilă.

Aderarea la spațiul Schengen reprezintă un obiectiv strategic.

În NATO se va urmări consolidarea profilului de pilon strategic regional.

Ne dorim ca de astăzi să punem toți umărul și să construim o Românie puternică și prosperă.

Sarcina Guvernului este să mobilizeze acel spirit extraordinar al românilor și să pună în valoare potențialul poporului nostru.

Ora 10.07: Ședința Parlamentului pentru votul de învestitură a Guvernul Ciucă a început. Ședința este condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

298 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa din totalul de 466.

Știrea inițială: Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, joi, în şedinţă comună pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului începe la ora 10,00.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri, urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra programului şi întregii liste a Cabinetului.

Potrivit Constituţiei şi Regulamentului, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Votul este secret, cu bile.

Trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu dintre membrii celor două Camere ale Parlamentului.

Pentru a fi învestit, Guvernul Ciucă are nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari. Dar Cabinetul Ciucă este susţinut de PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale, care au în total 321 de senatori şi deputaţi, ceea ce îi asigură o majoritate confortabilă pentru a trece de votul Parlamentului.

Marţi, premierul desemnat a depus la Parlament lista cu miniştri şi programul de guvernare.

Lista Guvernului PNL – PSD – UDMR este următoarea:

* prim-ministru – Nicolae Ciucă (PNL)

* vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Sorin Grindeanu (PSD)

* vicepremier – Kelemen Hunor (UDMR)

* ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila (UDMR)

* ministrul Finanţelor – Adrian Câciu (PSD)

* ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Dan Vîlceanu (PNL)

* ministrul Economiei – Florin Spătaru (PSD)

* ministrul Antreprenoriatului şi Turismului – Constantin-Daniel Cadariu (PNL)

* ministrul Energiei – Virgil Popescu (PNL)

* ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu (PSD)

* ministrul Sănătăţii – Alexandru Rafila (PSD)

* ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Tanczos Barna (UDMR)

* ministrul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu (PNL)

* ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale – Marius Budăi (PSD)

* ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse – Gabriela Firea (PSD)

* ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu (PSD)

* ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Florin Roman (PNL)

* ministrul Sportului – Eduard Novak (UDMR)

* ministrul Justiţiei – Cătălin Predoiu (PNL)

* ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode (PNL)

* ministrul Apărării Naţionale – Vasile Dîncu (PSD)

* ministrul de Externe – Bogdan Aurescu (PNL)

Miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, toţi primind avize pozitive. Avizul comisiilor la audierea miniştrilor propuşi este consultativ.

În cazul adoptării, Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se înaintează de îndată şefului statului spre a proceda la numirea Guvernului.

După ce Guvernul primeşte votul de încredere din partea Parlamentului, premierul şi miniştrii vor depune individual, în faţa preşedintelui României, jurământul de credinţă.

Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

101 comentarii

 1. Primul guvern condus de un militar.
  Armata tace. ONG-urile tac. Poporul e bulversat.

  Mama ei de democratie!

  • Multumim ficusului, acest Pinocchio de lemn pe atze manevrat de maestri papusari 🙁

  • Nu stiu unde traiesti dar daca esti politician e bine e bine sa fi in carantina.

  • Curajosule! Doar tu ai luat atitudine! Să-l fi pus pe medvedev sau pe putin, ce zici?

  • @George
   E cam exagerat să spui că poporul e bulversat. Unii sunt bulversați.

  • Când naiba şi-au dorit toţi românii să fie PNL + PSD la guvernare? Întreb pentru un prieten.

  • Cica moment asteptat de toti romanii. Romanii au iesit in strada impotriva ciumei rosii, hotiei si OUG 13 iar voi l-ati pus pe Grindeanu vice-premier. PNL nu va mai primii niciodata votul celor de dreapta.

  • Mai bine il puneau USR-stii direct pe Miron Cozma prim ministru! Ala stia cum se da in cap la jandarmi. Voi ati luat-o in dinti la 10 august ca erau toti drogatii si betivii de la Rezist in strada! 🤮 Fara extremisti in Romania! Nu avem nevoie de hAUR sau USR! La groapa de gunoi a istoriei cu neo-marxistii!!!!

  • Cetatea mută se cheamă ruină.

  • Atenție!
   Știți când ar merge treaba bine?
   După ce se va schimba tot după cum a spus dl
   George Simion ….

  • Trebuie schimbat tot după cum s.a spus in stradă….

 2. Cum se numeste noua coalite? Va dau o ideie:CHR (coalitia hotilor din Romania). S-au adunat ciolacistii si catistii la un loc,si s-a nascut Frankenstein. Da’,nu pot sa-mi revin,pentru Olguta nu s-a putut crea un minister asa ca lu’duamna Firea?

  • Baiețaș/fetiță, e clar ca pnl ul va face mai multe lucruri bune cu ăștia decât cu usrplus. E și mai clar ca usr ul sunt o ciumă mai periculoasa decât ciumă rosie. Era să ne păcăliți!

  • @Spike
   Da, vor face lucruri mai bune pentru apropiatii partidului:))
   Restul plebeilor vor primi doar taxe mai mari. Ideal ar fi sa nu primim nimic, dar sa fie si taxele maxim 1% (pentru a finanta doua ministere – Aparare si Justitie).
   Multumim socialismului pentru ca este asa darnic cu noi!

  • Coalitia speriata de USR, vezi postacii cum se rahatesc.

  • Nu îți mai obosi căpșorul cu denumiri complicate! În situația actuala, cel mai bun lucru este ca a plecat usr. Dacă asa parteneri de guvernare, mai bine lipsă.

  • Libertariene, pe timpul guvernării PSD (2012-2019) ți-au crescut taxele?
   Salariul mediu a crescut, nivelul de trai a crescut, taxele nu.
   Deci mai ușor cu pianul pe scări

  • Sau unit hoții sa devalizeze România din nou, și-au scos și sclavii pe o line exact cum își scot peștii cu.r.v.ele la produs!

   Hai ostașilor băgați 💩 cu pofta și cu FORTZA!

  • Rusine, cica !
   Ai inceput cu o minciuna , ciuca !
   Ai spus „nu in politica”, ciuca !
   Ce zici ciuca, oare cat de repede te va minti si pe tine iohannis ?
   Rusine, iohannisule ?
   Iti tremura nădragii de frica si ai adus armata sa ti-i tina sus, iohannisule !?
   Te rade tot mapamondul, iohannisule !
   Esti un presdinte mincinos si santajabil si bolnav, iohannisule !
   Esti o rusine nationala, iohannisule !
   Ai ajuns ca iliescu si dragnea, iohannisule !
   Ajungi sa fii acuzat de cri.me impotr.iva uman.itatii ca iliescu, iohannisule !
   Ai batut palma cu
   psd plus anexa aur plus anexa udmr
   pentru confortul tau personal, iohannisule si,
   ca sa-l faci presedinte pe citu !
   Mor romanii sufocati prin spitale pentru confortul tau personal, iohannisule !
   Ajungi in fata legii romanilor, iohannisule !
   Nu mai platim indemnizatii.
   Revolutie fiscala .

  • 11:36
   Rusine, ciuca !
   Ai inceput cu o minciuna , ciuca !
   Ai spus „nu in politica”, ciuca !
   Ce zici ciuca, oare cat de repede te va minti si pe tine iohannis ?
   Rusine, iohannisule ?
   Iti tremura nădragii de frica si ai adus armata sa ti-i tina sus, iohannisule !?
   Te rade tot mapamondul, iohannisule !
   Esti un presdinte mincinos si santajabil si bolnav, iohannisule !
   Esti o rusine nationala, iohannisule !
   Ai ajuns ca iliescu si dragnea, iohannisule !
   Ajungi sa fii acuzat de cri.me impotr.iva uman.itatii ca iliescu, iohannisule !
   Ai batut palma cu
   psd plus anexa aur plus anexa udmr
   pentru confortul tau personal, iohannisule si,
   ca sa-l faci presedinte pe citu !
   Mor romanii sufocati prin spitale pentru confortul tau personal, iohannisule !
   Ajungi in fata legii romanilor, iohannisule !
   Nu mai platim indemnizatii.
   Revolutie fiscala .

  • 12:29
   De ce stergi comenturile cu buline, G4media ?
   Iar e AB la butoane ?

   Tu stii foarte bine, ciuca[ca] iohannis
   este o rusine pentru tara asta !
   Tu stii foarte bine, ciuca[ca] iohannis
   ● ai scos coruptia din strategia nationala
   ca sa poata sa faca tu coruptie
   la cel mai inalt nivel
   avand in vedere cat de sus s-a cățărat
   mintind romanii ?!
   ● Ai batut palma cu
   peeseedee plus anexa aur plus anexa udmr
   sa distrugeti planul PNRR
   la schimb cu
   confortului tau, iohannisule si
   ca sa-l pui pe citu presedinte
   (de pe postul de pres de senat, pres interimar) ???
   Sa moara romanii pentru confortul tau, iohannisule ?!?!
   Pai ajungi in fata justitiei pentru asa ceva, iohannisule !
   Rusine, iohannisule !!
   Ai mintit romanii, iohannisule !
   Ajungi in fata legii romanilor, iohannisule !
   Nici Ciuca cu toata arm.ata lui nu te mai sc.apa, /iohannisule !
   ● Ai produs o criza cat o tara ca sa-l pui pe citu
   (care nu a fost votat presedinte)
   presedinte, iohannisule ?
   ● Ai produs o criza cat o tara ca sa
   schimbati voi,
   peeseedee plus anexa aur plus anexa udmr,
   Constitutia si
   sa luati dreptul romanilor sa-si aleaga presedintele,
   iohannisule ?!?
   ● Trebuie blocat planul PNRR, autostrazile pentru ca, asa te trage de sfori
   peeseedee plus anexa aur plus anexa udmr,
   iohannisule ?
   ● In Siberia ajungi daca blochezi autostrazile din nou, iohannisule !
   Emigreaza, iohannisule !
   ● De ce pui stop reformelor de fiecare data cand tara merge pe un drum bun , iohannisule ?
   ● De un an de zile trebuia sa avem
   transparentizare in gestionarea banului public,
   reforme in justitie,
   desfintarea SIIJ, iohannisule !
   ● Ai promis romanilor „nu peeseesee”, iohannisule !
   Ai acum,
   ai produs o criza cat o tara si
   aia dus la putere
   peeseedee plus anexa aur plus anexa udmr
   ca sa blochezi
   transparentizare in gestionarea banului public,
   reformele in justitie,
   desfintarea SIIJ
   planul PNRR,
   iohannisule !
   ▪Ai produs o criza cat o tara
   ca sa schimbi tu Constitutia si
   sa iei dreptul romanilor sa-si aleaga presedintele, iohannisule !
   ▪Ai produs o criza cat o tara ca sa-l pui presedinte pe citu (!!!),
   care nu a fost votat presedinte,
   iohannisule !
   Esti bolnav cu mintea, iohannisule !
   ▪De ce iti este frica de desfintarea SIIJ,
   iohannisule/citule ?
   ▪De ce iti este frica de concursuri si in special de concursul pentru posturile cheie la DIICOT DNA si Parchetetul General, iohannisule ?
   ▪De ce ai demis-o pe Laura Codruta Kovesi,
   iohannisule ?
   ▪De ce iti bati joc de romani si de tara asta,
   iohannisule ?
   Ai mintit romanii, iohannisule ?
   ● Ai abuzat de increderea romanilor si ai inselat, iohannisule,
   si asta este fapta penala !
   ● Esti cel mai mare
   mincinos,
   las,
   santajabil presedinte din istoriaRomaniei,
   iohannisule ?
   Pleaca acasa daca esti santajabil, iohannisule !
   ● Romanii platesc cu viata pentru ca esti un mincinos
   santajabil si las, iohannisule !!
   ● Ai ajuns egal cu iliescu si dragnea, iohannisule !
   Ajungi in fata legii romanilor, iohannisule !
   ● Esti un fu.gar, iohannisule !
   ▪Mor romanii sufocati prin spitale si voi,
   peeseedee plus anexa aur plus anexa udmr
   ati votat cot la cot
   pensii speciale extinse in plina criza sociala cand trebuia sa votati abrogarea lor,
   iohannisule !
   ● Ajungi sa fii acuzat ca iliescu de cri.m.e im.potriva um.ani.tatii, iohannisule !
   ▪ Mor romanii sufocati prin spitale si tie iti arde de schimbat Constitutia, iohannisule ??
   Tu nu esti Iohannis pe care l-am votat in 2014 !
   ● Ai lungit bataia de joc a romanilor
   cu fiecare Hosu numit, cu fiecare Predoiu numit,
   cu fiecare Cîtu numit, cu fiecare Bode numit, cu fiecare Ciuca numit si
   inca tragi,
   de doua luni de zile de criza asta provocata de tine insuti, iohannisule !
   ● De ce nu ai arestat
   senatorul Sosoaca, deputatul Simion,
   domnul Tirziu, cei de la Noua Dreapta si Aur si
   partidul lui Chitic care vrea sa scoata tara din UE si NATO,
   pentru incalcarea legii in aceasta tara, bode/iohannisule ?
   ● De ce dai voie lui Kelemen sa faca
   politica a.n.ti-romaneasca
   se.pa.ratism inspi.rat din cel ruse.sc si
   sa dezbine cetatenii acestei tari, iohannisule ?

   Peeseedee plus anexa aur plus anexa udmr, combinatia letala pentru tot ce inseamna libertatea individului,
   model preluat de la Dughin, mana dreapta
   a lui putin !

   Ce urmeaza, iohannisule/ciuca ?
   ● Sa ne scoateti din UE si NATO ?
   ● Sa ne predati lui putin ?
   ● Sau poate Ungariei ?
   ● Sa acorzi autonomie Tinutului Secuiesc in schimbul votului negativ udmr pentru desfintarea SIIJ, iohannisule ?
   ▪ De ce trebuie blocate, musai si de graba, caile de acces dinspre UE, iohannisule ?
   ▪ De ce vrei musai „numiti politic” la justitie,
   iohannisule ?
   ● Tu provoci intentionat tot haosul si criza asta in tara, iohannisule !
   ● Avem dreptul sa ne asteptam la orice de la tine pentru ca esti un mincinos santajabil, iohannisule !
   ● Un presedinte comunica, iohannisule !
   Tu taci ca rahatu-n iarba, iohannisule ?
   ● De ce vrei sa bagi pumn.u.l in gur.a
   libertatii de exprimare
   cu proiectul lui Citu de modificare a
   legii 504/2002 a audiovizualului si
   Ordonanta de Guvern 39/2005 privind cinematografia
   care va permite CNA sa impuna cenzura in tot mediul online, iohannisule !
   Ce schelet ai in dulap, iohannisule ?
   ● Păşeşte in mijlocul oamenilor si spune ca esti
   agent electoral peeseedee, iohannisule !
   ▪ Cat de frica sa-ti fie de romanii care te-au votat, iohannisule,
   incat sa modifici legi,
   ca dragnea,
   ca sa le bagi pumnul in gura ?
   Ce schelet ai in dulap, iohannisule ?
   ▪ Ai deviat de la „valorile asumate”,
   iohannisule si asta nu face parte din fisa postului presedintelui !
   ● Nu mai platim indemnizatii.
   ● Re.volutie fis.cala.

 3. VOMA

  • pe viitor, cine vrea ca psd sa ajunga la guvernare, sa voteze cu pnl.

  • Cine vrea hotii la guvernare sa voteze USR! Ma mir ca Barna are tupeul ghebos sa vorbeasca! L-ati pus pe avocatul mafiotilor Stelian Ion sef peste procurori, pe ZERO la Fonduri europene, pe Groapa cu panselute la Transporturi – cei mai incpabili ministri din istoria Romaniei!!!!
   Hai Ciuca!!!! Aratati-le minerilor din 10 august ca Romania poate progresa!

  • @Ionuț,
   Nici n-au apucat să tipărească bonurile de vacanță și ați și abandonat Solitaire-ul pentru a vă exprima recunoștința atacând inamicul care vă hărțuiește idolii proaspăt ajunși la butoane!
   PS. Se aude cum că Horeca nu mai acceptă decât cash, că, cică s-au săturat de bărbile puse/trase de Superman…
   Ți-a crescut tensiunea !? Stai linistit, că nu poate fi decât un zvon !?

 4. Ce sa face USR-ul ca nu mai au pe cine sa demonizeze, sa creeze si ei emotie populara. Dragnia a disparut, Cutu a disparut, de Ciuca n-au ce sa zica. E greu cu lupta de gherila, cand nu ai demonstrat nimic la guvernare.

  • USR nu trebuie „sa face” nimic, v-ati luat deja la placute suedeze de la popor ca ei nu trebuie decat sa isi faca floricele si sa astepte alegerile ca nu va mai voteaza nici draqnea, ăăă… draqu scuze.

  • Ai grija unde bați cuiul, să nu-ți intre aer :))
   Nu mai merge gălăgia cu „acapararea justiției”, cu „corupția”

  • Asta sa i-o spui lui dragnea draga usr-ist platit sa posteze. Se vede si din spatiu ca sunteti sub 10%. Si da am votat USR de fiecare data, dar v-ati dat arama pe fata: o gloata de incompetenti buni doar la ragete pe social media; gasca lui Barna a distrus partidul. Asa ca rageti peste tot unde scrie de voi, inafara de atacuri la persoana sunteti incapabili de orice altceva.

  • Ai si tun un pic de rabdare.

   Ca nici macar Ciuca, Ciolacu, Valceanu, Roman, Firea si companie nu sunt supermani. E nevoie de 6-12 luni ca sa arate poporului ce pot la guvernare.

 5. Coaliția escrocilor creația lui frankensteiniohanis. Sa va duceți în iad!

  • E in zodia ghinionului, Iohannis ii termina pe rand.

 6. Prost@cii PSD-PNL-UDMR au primit textul pe care sa-l propage azi: „cel mai bun lucru e ca a fost alungat USR de la guvernare”! 😀
  Raii astia de la USR au demolat in 8 luni tot ce furasera, pardon, construisera ciumele rosie-galbena-verde in 32 de ani, inclusiv cele 8 spitale regionale. 🙂 🙂 🙂

  • Ce discurs bun a avut Barna, asa, in oglinda. Nu stiu cine l-o fi scris, dar felicitari acelei persoane.

 7. „298 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa din totalul de 466.”
  Pana la urma, de ce trebuie platiti 466 de parlamentari daca ei doar stau acasa? Mama lui de referendum ptr 300 de Parlamentari…

 8. Ne-am intors inapoi in anii 90 cand neo-comunistii au acaparat puterea si au jefuit tara PNL si PSD si-au dat mana sa fure tot pana in 2024 cand vor da vina pe USR ca n-au furat cot la cot cu ei si au iesit de la guvernare.

 9. Cap-de-Creta Ciuca nici nu stie sa citeasa de pe o foaie! Oare cum o sa salveze Ciuca Romania?….

 10. Usr e gloată de inutili. Coaliția PSD-PNL putea fi văzută din spațiu și oprită dar poporul realmente nu are reprezentați politici. Doar instituțiile globale, Pandora hârtiații și giga srl-urile au voie să trăiască fericit in Ro departe de ochii curioșilor. Restul, digera manipularea și minciunile clasei politice. Să nu vă cereți țara înapoi, sa nu protestați pașnic, sa nu aveți niciun gând in cap. Viitorul e al vostru oricum, dronelor.

  • Usereul trebuia sa sara pe masa si sa-i ia pixul din mana lui Ciuca si sa fuga cu el, sa nu apuce sa semneze PNLu coalitia cu PSD.
   Mai sunteti multi cu mintea-n colturi ?

  • USR a pierdut . Orban a pierdut .Iohannis a cistigat pe toate fronturile .Este greu in opozitie fie ea si la „umbra ”sau fie ea si combinata cu mult aur . Nu poti decit sa balivernezi .Ai doar 30 de procente vot in parlament cu care nu poti schimba nimic si in curind nici aceste procente nu le vei avea . Oare si-au dat demisia din PNL cei plecati din structurile parlamentare ?

  • „USR a pierdut”

   Nu a pierdut acum, a pierdut anul trecut, cand a luat doar 15% la parlamentare. Era imposibil sa ramana la guvernare cu aceste procente, data fiind felul cum se inteleg si colaboreaza PSD cu PNL de aproape 15 ani de zile (trebuie sa fii un pic orb ca sa nu vezi asta).

   Si ce mai e de facut daca PSD+PNL au aproape 60% in parlament? Asta e democratia, astea sunt avantajele unui regim curat constitutional. Muzica!

 11. Ceea ce oferiti, este „liber la furat si imbogatit”, copiilor membrilor PCR. Atat.

 12. ‘moment asteptat de TOTI romanii’ zice imbuibatu asta mincinos. Eu NU astept acest moment

  • Adevarat, ce ironic ‘mult asteptat’, mai ales pentru votantii PNL care i-au votat din cauza retoricii mincinoase anti PSD din campanie.

  • Da, nene, absolut toti romanii asteptau cu nerebdare sa vada PSD-ul imbarligat cu PNL-ul la guvernarea tarii, sub obladuirea maretului Iohannis

   De vreo 4 ani astept asta cu disperare, noroc ca a dat Dumnezeu si mi s-au indeplinit visele.

 13. Stati sa vedeti cum va fi atunci cand armata ii va multumi domnului general pentru ce i-a facut cu pensiile!!!pacat de stelele de pe umar!!!zice ca a fost in teatre de operatii!!!in razboi,tradatorii erau impuscati,generale!!!

 14. Ce mai freamăt, au ieşit apărătorii neamului corupt, analfabet şi nespălat să aplaude realizările salvatorilor neamului în lupta lor avântată împotriva duşmanului comun.

  • Phiiiiiii ce ar merge un golf! Că bine ziceţi! Dacă tot e iarbă proaspătă pe terenul de golf, se şi joacă golf şi merge şi la păscut plăvanul! ⛳️🐃

 15. La articolele astea ma uit la poza, citesc jumatate din titlu si atat. Recunosc.

 16. Anii aia pierduti de care vorbeste Ciolacu au fost de fapt ani in care in sfarsit s-a mai miscat ceva cel putin pe partea de infrastructura, acum vor fi 3 ani pierduti cu adevarat din cauza acelui tradator de tara pe nume Iohannis.

 17. Singurul moment asteptat este sa va duceti sus cu totii hotilor

 18. Salutari incompetenților șantajiști. Spor la înjurat, singurul sport la care va pricepeți.

 19. Așa cum drac-nea a avut veorica sa, așa și gunoiul de la Cotroceni are veorica sa, adică pe măciucă! Un analfabet cel puțin la fel de mare precum tanti de la Videle! Simpla calitate de general de armată nu te face mai dăștept, cu un intelect mai crescut sau vreo enciclopedie! Mi se pare halucinant cum, într-o țară aparent democratică, aparținătoare Uniunii Europene, funcția de prim-ministru este ocupată de un militar, doar în Africa mai găsești așa ceva. Moment așteptat de români!… Păi, noi ăștia care nu așteptam așa ceva, nu suntem români, suntem trădători de țară! ei sunt românii adevărați, ei fură țara și știu cum să o facă. Dumnezeule Mareeee!

  • Nu te supara dar ai facut liceul militar si academia militara de esti atat de competent in evaluarea generalului Ciuca? Ai macar idee cat se invata si ce restrictii au copiii care trec prin aceste scoli militare? Se pare ca nu! Despre d l Ciuca poti spune multe dar ca e prost si needucat in nici un caz iar greseli a facut si va face la fel ca tot omul. Daca nu intra in politica nu i ati mai fi purtat de grija dar ar trebui sa respecti omul pt ce a facut si sa astepti sa vezi ce va face pt a l denigra.

  • @Elvira: useristii nu respecta educatia reala. Cu 2-3 exceptii, toti au diplome de-alea pe bani, la institutii fara valoare, chiar daca sunt pe la Viena sau Londra. Ce spui despre generalul Ciuca se poate spune despre doctorul Tataru. A facut liceu sanitar, a facut o facultate, in CV-ul lui se vede o cariera care progreseaza. Nu IT-ist ratat, cate un an pe la 3-4 companii, apoi consilier numit pe cine stie ce criterii (o fi fost coleg la MISA cu Ciolos?), politruk si motz-cocotz ministru al Transporturilor! Si face pe cinstitul si pe profesionistul!

  • @Goe,
   Te-ai dat de gol cu acest comment: lucrezi la STAT! Iar pentru voi, lucrătorii la STAT, singurii care sunt de apreciat sunt doar cei care lucrează la STAT, ceilalți sunt buni doar de IMPOZITAT…!
   IT-iștii, inginerii pe șantiere, medicii in spitalele private, economiștii in SRL-uri și SA-uri, muncitorii, toți sunt niște fraieri după mintea ta, nu-i așa ?!
   Nu v-ar fi rușine!

 20. USR a pierdut . Orban a pierdut .Iohannis a cistigat pe toate fronturile .Este greu in opozitie fie ea si la „umbra ”sau fie ea si combinata cu mult aur . Nu poti decit sa balivernezi .Ai doar 30 de procente vot in parlament cu care nu poti schimba nimic si in curind nici aceste procente nu le vei avea . Oare si-au dat demisia din PNL cei plecati din structurile parlamentare ?

  • S-ar putea sa ii coste victoria asta pe Iohannis si pe PNL cat nu face.

   Mai vorbim.

  • Ciuca va ramane premier trei ani . PSD se va multumi cu ce au acum . Primii trei oameni in stat : Presedintele , Premierul si seful Camerei sunt de la PNL .Iohannis i-a caftit pe toti .Se si vedeau unii sefi de stat si premieri . Alianta cu AUR si jocurile politice impotriva Presedintelui natiunii ,pierdute de cei doi , i-au adus la realitate .Sunt in opozitie si scad zi la zi , in intentia de vot a cetatenilor ce inteleg cum au foat pacaliti . Tindala nu se tine cu miinile de burta de atita ris .

  • @pacala,
   Cum adică:”Ciucă va ramane premier trei ani”.?! Ai uitat de „Rotativă” !?
   Alo, PSD? Vedeți că vor să vă tragă și pe voi in piept ! Da,…Klaus și PNL…, cu rotativa…!
   Ce spuneți, că „inseamnă că au uitat ce au pățit in primul USL”?! Vreți să spuneți că planuiți să-i lăsați și de data aceasta cu ochii in soare, așa cum s-a intâmplat pe vremea lui Că.căr.ău …!? Măi, să fie ! Dar cine vă trasează strategia, Dr..acu’ in persoană ?!

 21. Ciuca este garantia faptelor si nu a vorbelor inutile „ca vom face si vom drege ”asa cum face acum alianta declansatoare a situatiei politice de facto compusa din cei doi fosti .

  • asa este, ciuca este fix garantia ca nu se va face nimic ….ca pana acum …din 89 pana acum….furtm bataie de jos si mizerie

 22. pentru cei ce nu pricep inca coalitia aflata la guvernare va conduce tara pina in 2028 . cei care au crezut ca il fac chisalita pe presedinte au luat plasa .

  • Dar in mos Craciun credeti? in Zana Maseluta?

   Uite cat au tinut aliantele de guvernare in Romania:
   – Conventia Democrata-PNL-PD: 4 ani de certuri cumplite, dupa care Conventia a iesit din parlament, iar PNL si PD au intrat pe genunchi, cu 6-7%
   – PSD-PD: mai putin de un an in 2009
   – USL: 2 ani, intre 2012 si 2014
   – PNL-USR-UDMR: 8 luni in 2021

   Daca alianta asta ajunge la doi ani e o mare performanta. Desi mi se pare aproape imposibil.

  • Hai ma serios. Se vor certa și ăștia de o mie de ori pana atunci, se vor împăca, se vor alia cu alții pentru 5 luni, o sa vedem numai telenovele și băieți răniți în orgoliu, cum vedem de 30 de ani. O sa mai apară tot felul de oameni precum Catu, Iohannis, de care poporul se va îndrăgosti în prima faza, ca apoi sa plangem toți ca noi „credeam ca X e altfel”. Scenariul e mereu același la noi în tara. Poate emisiunile de la TV ar trebui sa discute mai mult despre popor, societate, și mai puțin despre politicieni. Oamenii trebuie sa fie educați politic. Politicienii sunt doar oglinda societății. Și toți bugetarii care nu fac nimic – sunt rudele noastre, mai apropiate sau mai îndepărtate.

  • @silicon
   din pacate MARELE FICUS a omorat orice speranta de alianta de drepta, de acum doar USL va fi

   PSD , PNL, UDMR sunt „condamnati” de acum sa guverneze DOAR impreuna

   – PNL nu va mai putea face suficiente procente ca sa poata reface dreapta cu USR si UDMR
   – UDMR se simt mai in siguranta cu PSD, si PSD cu UDMR
   – gruparea Orban nu va putea fura atatea voturi de la PNL (Orban a umplut PNL de PSDisti) cat sa poata inlocui PNL in alianta de drepta
   – romanii sunt prea cu creier de gaina sa voteze in asa masura USR sa poata sa ii dea o sansa de a forta o alianta cu gruparea anti-PSD Orban
   – romanii sunt prea p ro sti si vor da votul AUR care sunt o ciuma extremista, si nu va putea face guvern cu nimeni (poate cu PSD)

  • ciuri buri vrei un ţusli (suzeta) ????

 23. Conluzia domnilor si tovarasilor este una singura! Avem ce meritam: servicii proaste,sosele proaste, politicieni prosti,etc,etc…

 24. „Am acceptat responsabilitatea pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate. Am venit cu profesioniști, nu e timp de experiențe.” Adică, atunci cînd vrei să furi mult şi bine, fără să te doară capul, ai nevoie de istoria, expertiza şi profesionalismul unei echipe ca psd, Ataşamentul peneliştilor, nu al liberalilor, faţă de valorile, tradiţia şi cultura acestei organizaţii este fascinant de-a dreptul.

 25. nu l-as pune pe Putin, pentru ca el isi face tara mai mare

  ori noua nu ne trebuie tara mare, pentru dumnezeu iubeste spatiile mici

  noua nu ne trebuie nici Cernautii, nici Cetatea Alba si nici macar Insula Serpilor

  cred ca Putin le-a luat

 26. Bubenek are in declaratia de avere un lingou de aur de un kil, „de la tata”.

 27. La ,,rotativă” poate apărea lejer dracnea sau ciordache sau nicolicea! Îmi asum criticile postacilor , dar de , nu v-a plăcut de Orban că nu folosea WhatsApp -ul , acum stați în opoziție alături de el …….Era bun voiculescu să pună mâna pe cei 10 MILIARDE de euro de la casa de asigurări de sănătate și să-i direcționeze către spitalele private ( săracele spitale care plătesc prost medicii (4- 5000 RON la 8-10 ore de muncă zilnic)). Numitul stelică fără frică în a da declarații false (pentru o garsonieră (atât de jos? )) nu a reușit să pună în acord deciziile CCR-ului în 8 luni dar vorbea de reforme ,,profunde” ale justiției urmărind de fapt umilirea și mai mult a magistraților (prin volumul uriaș de muncă , amenințarea permanentă cu tăierea avantajelor (NORMALE într-o țară UE) , lipsa acută de personal , sedii (5 magistrați într-un birou de 20 mp (serios?), legi proaste care profită infractorilor etc). Zici că ei reprezentau PNL-ul , e bun căcîțu nu e bun Orban, apoi e bun Orban nu mai e bun căcîțu și asta o să coste întreaga țară zecile (sutele) de MILIARDE de euro pe care o să le fure cot la cot echipa ,, vandalizatoare” cu cea perfect mulată pe banul public (pesedeaua) ! Pentru niște ambiții și principii (pe care le pot înțelege până la un punct) sunteți vinovați și voi de dezastrul care va urma !

  • Ai dreptate in ceea ce spui. Dar ar mai trebui sa adaugi si diplomele de doi lei ale acestor indivizi, si lipsa aproape completa a unei experiente reale de viata. Vine droola si imi vorbeste de profesionalism. Profesionistul fara profesie, care lasa noaptea copiii in camp si ale carui locomotive ard de lumineaza noptile! Vorbea de concursuri si transparenta si a inlocuit tot ce a putut cu politrucii lui.

 28. o zi trista pentru romania , pentru votantii de PNL

 29. 24 noiembrie 2021.
  „Manifest al societății civile, apel către „cei care dețin puterea”: „Ați pus în practică cea mai nerușinată trădare a votului popular de după 1990”.
  Un manifest acuzator la adresa alianței PSD – PNL și a președintelui Klaus Iohannis a fost lansat miercuri de zeci de asociații civice și personalități publice. Aceștia acuză că actuala coaliție de guvernare reprezintă ”cea mai nerușinată trădare a votului popular de după 1990” și îi fac responsabili pe liberali și pe președintele Klaus Iohannis de readucerea la guvernare a PSD, în pofida promisiunilor electorale pentru care au fost votați în 2020, respectiv 2019.”
  https://cursdeguvernare.ro/manifest-societatea-civila-nu-abandonam-romania.html

  De rusine, dl Haos si zombiliticul din fruntea PNL se ascund ca urmaritii aia din SUA; WANTED!!!
  Rusine!

  • Vai de capul tau cel gol! Adevaratii zombilitici sunt cei care si-au dat jos propriul guvern si acum saliveaza de pe margine. Sa fie sanatosi multi ani de-acum incolo. Pe pariu ca s-a terminat cu ei? Ar putea sa se apuce de munca pe la privat, sa ne arate ca sunt in stare de ceva real, nu doar de latrat pe la colturi!
   Nu prea stiu cine sunt toti neica-nimeni care si-au pus numele pe krettinia aia, dar numele lui tudor chichirila ma face sa nu trec mai departe (am citit lista de jos in sus). Probabil ca e o frumoasa lista a neo-marxistilor si a neo-securitatii. Iar daca semneaza romanasi de-astia ca tismaneanu, am toata consideratia! Citeste si tu pe net cine este acest tikkallos vanzator de tara!
   Si de ce ar apare Citu in fata unei adunaturi care l-a dat jos? E normal sa ii bage pe unde au iesit!

 30. 71,6%!!!!!!!

 31. Alfred Simonis – „Domnule Barna, după standardele dvs. și ale USR, sunteți un penal” – retorică pentru idioții utili cărora daca le repeți intr-una o minciuna o înghit drept adevăr pe nemestecate.

  „Fără penali în funcții publice” se referă la „Interzicerea ocupării de funcții publice alese pentru persoanele condamnate penal care nu s-au reabilitat”. (https://www.usrplus.ro/fara_penali_in_functii_publice)

  Barna nu este condamnat penal, nu este nici măcar urmărit penal. Există doar un dosar în REM (în care se verifică fapta) privind proiectele cu fonduri europene. Dosare in REM au foarte multe persoane publice (primari, politicieni, vedete), inclusiv Iohannis (x case) sau Ciolacu (privind obținerea calității de luptător cu rol determinant în Revoluție).

  Momentan nu exista niciun politician USRPLUS urmarit penal, ceea ce nu se poate spune despre celelalte partide, in special despre PNL.

  • Pentru ca dna e corupt si pus in slujba usr. Am scris mai pe larg, dar redaktia sovietika m-a cenzurat.

  • @Goe, nu stiu cat de corupt este sau nu DNA-ul, insa DNA-ul „pus in slujba usr” e dincolo de orice ratiune elementara.

 32. nu va minti niciodata ca a invins pandemia. deci ori o prelungeste la infinit, ori va zice ca a invins-o, argumentand ca el chiar a invins-o, indiferent ca minte sau nu 😀

 33. Bravo, Habemus USL!

 34. felicitari ,in sfirsit avem o Majoritate responsabila si matura care va face echipa sudata cu Presedintele natiunii .

 35. Nu am asteptat niciodata un astfel de moment, mincinosule.

 36. Deci usr a votat din nou cot la cot cu aur! Felicitari, baieti, ne aratati clar ce hram purtati!

 37. Bravo! Susținem coaliția! Mult succes miniștrilor PSD!🌹🌹🌹
  #UnițiSalvămRomânia

 38. Guvernul rușinii naționale !

 39. asa e clar ca PNL si-a facut facut datoria USLista pana la capat, sa fie clar votantilor PNL, ca de la aia de la PSD nu am nici o pretentie

  VOTATI GEACA ROSIE

 40. Curaj România! Ați scăpat de mesianicii cu mucii la nas și bube pe față, integrați în absolut.
  Multa minte va mai trebuie barabulelor să votați cot-la-cot cu hAUR. NIMENI DE LA USR NU ARE O MESERIE. Politruci dădea!

 41. Ciuca: „Ne aflăm într-un moment mult așteptat de toți românii”
  Nu si de mine.

 42. Porcul cel mai mare dupa declaratie se vede. Cica l-au asteptat toti romanii pe ciuca. Mare jigodie!

 43. Ăștia stau împreună până ratează prima tragere reală din PNRR. Atunci o tivesc băieții, care-ncotro. Până atunci au de prăduit mărețul program Anghel Saligny. Cu mult spor: încredințări directe, studii peste studii, băncuțe de 500€/ bucata, becuri de 2000€. Dacă am șutit noi motorină de la americani de 2 mil$…Au venit ,, experții”. Ăștia la furat nu au…pe loc repaus!

 44. Este un prim gest de uniune nationala in tot anul 2021. Sa avem ministri care sa aiba habar cu ce se mananca ministerul pe care-l coordoneaza. Nu diletanti ca la anteriorul minister al muncii, ca la ministerul sanatatii de la inceputul crizei covid, pana acum, etc. Sa te confrunti cu o pandemie, sa nu ai un profesionist la coordonarea ministerului sanatatii in tot acest timp scurs oana acum, reprezinta ceva. Un gest de inconstienta, de lipsa de responsabilitare fata de poporul roman.
  Suntem obligati sa dam o inflexiune traiectoriei de picaj al tarii din ultimii 30 de ani.
  Trebuie sa recunoastem ca cel mai mare dusman al Romaniei din ’89 incoace a fost clasa politica, diletanta, dezinteresata de tara, de popor, interesata de mizerii, de capatuiri ieftine. Sa facem ceva cat mai putem face ceva.
  Desteapta-te romane!🇹🇩

 45. „A fost o dată ca-n poveşti
  A fost în România,
  O gaşcă mare de „golani”,
  Ce-au alungat sclavia.
  Noi nu ne-am confundat nicicînd
  Cu „oamenii de bine”,
  Numiţi şi neocomunişti
  Şi fără de ruşine.

  R:
  Mai bine haimana,
  Decît trădător,
  Mai bine huligan,
  Decît dictator,
  Mai bine „golan”,
  Decît activist,
  Mai bine mort,
  Decît comunist.

  Vrem libertate
  Nu comunism
  Şi nici schimbări de formă
  Şi de aceea, securişti,
  Să nu ne puneţi normă.
  Noi nu vrem neocomunism,
  Nici neolibertate,
  „Democraţii” originale
  Şi nici minciuni sfruntate.
  https://Versuri.ro/w/pyn1

  R.

  Ne-aţi întrebat ce vrem aici
  Dar ştie toată ţara,
  Că noi susţinem punctul 8
  De la Timişoara.
  Să cadă patru-şapte-trei
  Ce ţine TVR,
  Legînd în lanţurile ei,
  Chiar şi cuvintele!

  R.

  Alegeri fără comunişti,
  Fără nomenclatură,
  Şi nu vă temeţi de „golani”
  Fără coloratură.
  Din cei care au murit aici
  Ne-am reîntors năluci
  Să nu mai fie cum a fost
  Măcelul de atunci

  R:
  Mai bine haimana,
  Decît trădător,
  Mai bine huligan,
  Decît dictator,
  Mai bine „golan”,
  Decît activist,
  Mai bine mort,
  Decît comunist.”

  M.UIE celor care acum au acaparat puterea! Continua ceea ce au inceput in 1990.

 46. 😂😂😂😂 noul guvern FSN APĂRAT de FLACĂRA VIOLET😂😂😂😂

 47. Domnule Ciucă nu mai vorbiți în numele poporului Român pentru că Românii nu vă doresc deloc nici pe cei de la psd și nici pe cei dela pnl să vă fie clar ,singuri cărora le pasă de români sînt cei de la AUR.