G4Media.ro

Guvernul Italiei adoptă un nou pachet de stimulare a economiei, de 32…

Guvernul Italiei adoptă un nou pachet de stimulare a economiei, de 32 miliarde de euro

Premierul Italiei, Mario Draghi, a anunţat că noul pachet de 32 miliarde de euro, pentru sprijinirea afacerilor afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), va fi urmat de alte măsuri de stimulare a economiei, transmit Bloomberg şi Reuters.

„Acesta este doar primul pas. Este un răspuns parţial, dar este nivelul maxim pe care îl putem realiza în acest cadru”, a declarat oficialul italian.

Din pachetul de stimulare, 11 miliarde de euro vor fi rapid injectaţi în economie în aprilie, iar 2,8 miliarde de euro vor merge serviciul naţional de sănătate, în special pentru accelerarea campaniei de vaccinare. De asemenea, se va înfiinţa un fond pentru finanţarea producţiei de vaccinuri în Italia.

Banii vor ajuta la extinderea schemelor de şomaj temporar, la acordarea de împrumuturi afacerilor afectate de pandemie şi la finanţarea sistemului italian de sănătate.

Analiştii se aşteaptă ca Executivul de la Roma să majoreze în continuare sprijinul pentru economie, pentru a compensa efectele restricţiilor.

Italia, a treia economie a Zonei Euro, s-a contractat cu aproape 9% în 2020, deficitul bugetar a urcat la 9,5% din PIB, iar datoria publică a ajuns la 155,6% din PIB, la finalul anului trecut.

Pentru acest an, estimările oficiale indică un avans de 6% al economiei italiene, dar Draghi a avertizat că prognoza va fi înrăutăţită semnificativ luna viitoare, când autorităţile de la Roma vor publica noile estimări economice.

Incluzând cele mai recente măsuri, Italia a aprobat de la începutul pandemiei cheltuieli suplimentare de aproape 200 miliarde de euro.

Cheltuielile suplimentare au fost folosite pentru a susţine serviciul naţional de sănătate, aflat sub presiune în timpul pandemiei de coronavirus şi pentru scheme de protejare a angajaţilor şi a afacerilor, care au fost forţate să se închidă din cauza restricţiilor.

Sursa: Agerpres

Foto: Premierul italian, Mario Draghi / Foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.