G4Media.ro

Guvernul indian ar fi ordonat asasinate în Pakistan, susțin oficiali ai serviciilor…

Photo by Sajjad QAYYUM / AFP

Guvernul indian ar fi ordonat asasinate în Pakistan, susțin oficiali ai serviciilor de informații din ambele țări

Acuzațiile privind până la 20 de asasinate începând din 2020 vine după acuzația Canadei privind rolul Indiei în uciderea disidenților.

Guvernul indian a asasinat persoane din Pakistan ca parte a unei strategii mai ample de eliminare a teroriștilor care trăiesc pe teritoriul străin, potrivit unor agenți de informații indieni și pakistanezi care au vorbit cu The Guardian.

Interviurile cu oficiali ai serviciilor de informații din ambele țări, precum și documentele împărtășite de anchetatorii pakistanezi, aruncă o nouă lumină asupra modului în care agenția de informații externe a Indiei ar fi început să efectueze asasinate în străinătate ca parte a unei abordări mai îndrăznețe a securității naționale după 2019. Agenția, Research & Analysis Wing (Raw), este controlată direct de biroul premierului indian, Narendra Modi, care candidează pentru un al treilea mandat în cadrul alegerilor de la sfârșitul acestei luni.

În timp ce noile acuzații se referă la persoane acuzate de infracțiuni teroriste grave și violente, India a fost, de asemenea, acuzată public de Washington și Ottawa de implicare în asasinarea unor personalități disidente, inclusiv a unui activist sikh în Canada și de o tentativă de asasinat ratată asupra unui alt sikh în SUA anul trecut.

Noile acuzații se referă la aproape 20 de asasinate din 2020, comise de persoane necunoscute înarmate în Pakistan. În timp ce India a fost anterior legată neoficial de aceste decese, este pentru prima dată când personalul serviciilor de informații indiene a discutat despre presupusele operațiuni din Pakistan și au fost văzute documente detaliate care susțin implicarea directă a agenției Raw în asasinate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...