G4Media.ro

Guvernul britanic şi compania Rolls-Royce vor să producă vehicule spaţiale cu propulsie…

Guvernul britanic şi compania Rolls-Royce vor să producă vehicule spaţiale cu propulsie nucleară

Agenţia spaţială britanică a anunţat marţi că a lansat în colaborare cu grupul Rolls-Royce un studiu despre posibila utilizare a propulsiei nucleare în domeniul explorării spaţiale, informează AFP, preluată de Agerpres.

Această tehnologie ar putea fi mult mai eficientă decât motoarele utilizate la ora actuală şi ar putea să permită viitoarelor vehicule spaţiale să ajungă pe planeta Marte în trei sau patru luni, de două ori mai repede decât cele cu propulsie chimică, potrivit unui comunicat.

Deocamdată, proiectul vizează doar cercetări ştiinţifice, nu o fază industrială, şi are obiectivul de a transforma explorarea spaţială în deceniile viitoare.

Agenţia spaţială britanică estimează că propulsia nucleară poate „să revoluţioneze” călătoriile spaţiale şi că studiile ce vizează atomul, precum cel de hidrogen, ar trebui să permită accelerarea propulsoarelor.

„Energia nucleară oferă posibilităţi pentru a transforma explorarea spaţială şi acest studiu inovator realizat cu Rolls-Royce ar putea să ne ajute să transportăm viitoarea generaţie de astronauţi mai departe în spaţiu şi pentru un timp mai îndelungat, într-o manieră care ne va îmbunătăţi cunoştinţele despre Univers”, a declarat secretarul de stat pentru Ştiinţă, Amanda Solloway.

Rolls-Royce produce motoare de avioane folosite de aviaţia şi marina britanică şi are experienţă în domeniul reactoarelor nucleare, pe care le dezvoltă pentru submarine militare.

În plus, acelaşi grup coordonează un proiect de 16 mini-centrale nucleare în Marea Britanie pentru a produce electricitate.

Energia nucleară ar permite petrecerea unui timp mai îndelungat în spaţiu, mai ales în zone foarte îndepărtate de Soare, unde panourile solare, de exemplu, nu furnizează o cantitate suficientă de energie.

Agenţia spaţială britanică reaminteşte că propulsia nucleară reprezintă un concept care există deja din anii 1950, când Statele Unite au încercat să dezvolte o rachetă propulsată cu ajutorul unor mini-bombe atomice.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Tocmai am instalat si eu Signal.
  Duduie. Foarte bun.
  Wa e pentru blm, antifa si alti marxisti.

 2. Studiul propulsiei nucleare a mai fost facut in timpul razboiului rece de ambele tabere.
  S-a ajuns la concluzia ca este foarte periculos atat pentru piloti cat si pentru populatie in cazul unei explozii in aer a aeronavei.

  • Intre timp tehnologiile si cunostintele au mai evoluat. Guvernul SUA a anuntat intentii similare acum o luna si ceva.

 3. 244 de lire, taxade viza sa spalati veceurile la aia.

  Zero lei, taxa sa vine ei la noi sa ne faca propulsii nucleare, Viscri, curvasaraie. Cand iti iau lucrurile reale, pe baza unor hartii tiparite de Boris Johnson, se zice ca au investit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.