G4Media.ro

Guvernul britanic comandă 114 milioane de doze de vaccin anti-Covid pentru 2022…

foto: Pfizer/Moderna

Guvernul britanic comandă 114 milioane de doze de vaccin anti-Covid pentru 2022 și 2023

Dintre acestea, 60 de milioane sunt fabricate de Moderna și 54 de milioane de Pfizer BioNTech. Negocierile la contractul în valoare de 2 miliarde de lire sterline (2,36 miliarde Euro) au început mai de mult dar s-au accelerat după apariția variantei Omicron a virusului Sars-Cov-2.

Directorul executiv al companiei farmaceutice Pfizer a spus că probabil că va fi nevoie de vaccinuri anuale pentru combaterea Covid-19. Doctorul Albert Bourla a declarat la BBC că vaccinările anuale ar putea spori imunitatea populației, adăugând că compania lucrează deja la un nou vaccin împotriva variantei Omicron.

Până acum, Marea Britanie a comandat 189 de milioane de doze vaccin Pfizer BioNTecg, 100 de milioane AstraZeneca, 77 de milioane Moderna și 190 de milioane doze din alte vaccinuri anti-Covid.

De asemenea, Marea Britanie va intra într-un parteneriat public-privat și investește o jumătate de miliard de lire sterline în secvențierea genomică și supravegherea variantelor de Coronavirus, a spus ministrul Științei.

George Freeman a declarat că alte 5 miliarde de lire sterline vor fi cheltuite pentru cercetarea în domeniul sănătății în Serviciul Național al Sănătății (NHS) și investiții în fabricarea de vaccinuri.

“Acest lucru ne asigură că suntem lideri ca o superputere științifică în știința vaccinologiei și a detectării agenților patogeni și a genomicii și, de asemenea, conducem în lansarea vaccinurilor aici, în Marea Britanie” a declarat ministrul Freeman la BBC.

Între timp, oamenii de știință cred că au găsit “declanșatorul” care duce la formarea de cheaguri de sânge extrem de rare după vaccinul anti-Covid Oxford-AstraZeneca.

O echipă de oameni de știință din Țara Galilor și Statele Unite a arătat, în detaliu, modul în care o proteină din sânge este atrasă de o componentă cheie a vaccinului.

Ei cred că acest lucru duce la o reacție în lanț – care implică sistemul imunitar – care poate duce la cheaguri de sânge periculoase.

Deși se crede că vaccinul a salvat aproximativ un milion de vieți de la Covid, există îngrijorări serioase cu privire la cauzarea cheagurilor de sânge rare.

O purtătoare de cuvânt a AstraZeneca a subliniat că este mai probabil să apară cheaguri din cauza unei infecții cu Covid decât a vaccinului și că explicația completă a motivului pentru care apar nu a fost încă stabilită.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Putem sa i spunem perfuzie de acum!