G4Media.ro

Guvernul britanic cere furnizorilor de medicamente să facă stocuri înainte de încheierea…

Guvernul britanic cere furnizorilor de medicamente să facă stocuri înainte de încheierea perioadei de tranziție pentru ieșirea țării din piața unică

Guvernul brtianic a cerut furnizorilor de medicamente să se pregătească pentru ieşirea Marii Britanii de pe piaţa unică şi din uniunea vamală, pe 31 decembrie, prin constituirea de stocuri aferente unei perioade de şase săptămâni, pentru eventualitatea unei perturbări a importurilor, transmite Reuters, citată de News.ro.

Potrivit termenilor perioadei de tranziţie, reglementările vamale şi de frontieră au rămas neschimbate după ieşirea Marii Britanii din UE, pe 31 ianuarie, dar după încheierea perioadei de tranziţie, pe 31 decembrie, este aşteptată intrarea în vigoare a unor noi controale.

”Recunoaştem că lanţurile de aprovizionare globale sunt supuse unor presiuni semnificative, amplificate de evenimentele recente legate de Covid-19”, arată o scrisoare adresată de Ministerul Sănătăţii furnizorilor de medicamente, publicată luni.

”Cu toate acestea, încurajăm companiile să facă din stocarea de medicamente o parte majoră a planurilor lor preventive şi cerem industriei, dacă este posibil, să facă stocuri aferente unei perioade de şase săptămâni”, arată textul scrisorii.

Mare Britanie şi UE negociază termenii unui nou acord de liber-schimb, dar nu este clar dacă acordul va fi convenit şi implementat înainte de termenul limită de 31 decembrie, ceea ce readuce temerile legate de ”un Brexit dur”, perturbator.

Scrisoarea guvernului scoate în evidenţă multiplele presiuni la care va fi supus Serviciul Naţional pentru Sănătate (National Health Service – NHS).

”Pandemia care este în desfăşurare, reluarea treptată a activităţii NHS şi presiunile sezoniere înseamnă că trebuie să ne pregătim cu atenţie pentru sfârşitul perioadei de tranziţie”, potrivit scrisorii.

Pentru a asigura continuitatea îngrijirii pacienților, furnizorii de medicamente trebuie să se pregătească pentru redirecţionarea mărfurilor de la posibilele puncte blocate, fiind vorba în special despre punctele de trecere dintre Dover şi Folkestone pe partea engleză şi Calais, Coquelles şi Dunkirk pe partea franceză.

Companiile sunt încurajate să îşi analizeze propriile aranjamente de logistică şi să facă planuri, cu prioritate, pentru evitarea strâmtorilor scurte”, arată scrisoarea.

Ministerul Sănătăţii se declară pregătit să susţină planurile companiilor, dacă va fi nevoie.

Instituţia a arătat că a constituit stocuri centralizare de dispozitive medicale şi de consumabile clinice, înainte de ieşirea din UE, pe 31 ianuarie.

“O parte a acestor stocuri rămân şi, în concordanţă cu tendinţele probabile ale cererii pentru perioada respectivă, intenţionăm să refacem aceste stocuri la un nivel echivalent cu stocurile totale aferente unei perioade de şase săptămâni”, a arătat ministerul.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.