G4Media.ro

Guvernul anunţă că acordă vouchere pentru calculatoare copiilor din familii fără posibilităţi,…

Guvernul anunţă că acordă vouchere pentru calculatoare copiilor din familii fără posibilităţi, ca să sprijine învăţarea online “în această perioadă”. Dar bonurile de 200 de euro pot fi primite abia în toamnă

UPDATE Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, a revenit cu următoarea precizare, pentru Edupedu.ro: „sensul intenționat al afirmației mele a fost de a sprijini dezvoltarea învățământului online în condițiile în care copiii realizează deja în această perioada lecțiile în sistem online”.

“Pentru a sprijini copiii care în această perioadă desfășoară lecțiile în sistem online, guvernul a aprobat o hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționarii de calculatoare – așa-numitul program Euro 200”, a anunțat în urmă cu puțin timp, de la Palatul Victoria, Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

“Pot cere bonuri elevii care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie este de maximum 250 de lei. Pot aplica elevii și studenții din învățământul de stat sau particular, în vârstă de până la 26 de ani”, a explicat Dancă.

Calendarul pentru cumpărarea de calculatoare prevede că achiziționarea acestora se face în perioada 27 iulie – 12 octombrie 2020 – deci nu este clar cum îi sprijină pe “copiii care în această perioadă desfășoară lecțiile în sistem online”, cum a declarat șeful cancelariei prim-ministrului.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. sa nu uitam – impozabili cand ajunge copilul la majorat.
    sa plateasca urgent si pomanagiul ceva

  2. Astia-s prosti? ce sa faca aia cu un voulcher cnad nu pot iesi din casa. Sa dea naibii tabletele alea de la alegeri ca si asa nu vom ajunge la ele prea curand.

  3. Asta o fi din gandirea ilustrei Anisie? Nu se ia de-o mana cu Costache oare? Asa ies la iveala prostii, in momente de criza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.