G4Media.ro

Guvernul adoptă OUG pentru acordarea tuturor drepturilor din actuala lege a salarizării…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Guvernul adoptă OUG pentru acordarea tuturor drepturilor din actuala lege a salarizării pentru angajații din sănătate și din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională / Sindicaliștii din sănătate protestează joi în București

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că va fi adoptată o ordonanță de urgență pentru acordarea tuturor drepturilor din actuala lege a salarizării pentru angajații din sănătate și din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Anunțul premierului a venit cu puțin timp înaintea începerii protestului organizat de sindicaliștii din sănătate în București.

„În ședința de Guvern de astăzi aprobăm de asemenea și vom lua decizia în ceea ce privește ordonanța de urgență prin care vom face în așa fel încât acele dezechilibre privind neaplicarea integrală a legii 153 privind salarizarea să fie rezolvate și în felul acesta toate categoriile profesionale din sănătate, inclusiv din acele instituții din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională vor fi beneficiarii încheierii acestei aplicări a legii 153. Am luat această decizie pentru a putea să creăm premisele astfel încât pe baza discuțiilor care au loc la Ministerul Muncii să finalizăm proiectul noii legi a salarizării și la începutul sesiunii parlamentară din această toamnă să putem să o aprobăm și să poată să fie aplicată din 2024. Adoptăm această ordonanță de urgență prin care vom face în așa fel încât toate categoriile profesionale să beneficieze de închiderea prevederilor legii 153”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a mai anunțat că tot joi va fi luată „decizia prin care România va derula proiectele de construire de unități spitalicești noi, de modernizare a celor existente, de dotare și utilare cu echipamente moderne, care se vor desfășura prin POR Sănătate”.

Ciucă a precizat că este vorba de investiții de aproximativ 6 miliarde de euro. Finanțarea va fi progresivă până în anul 2030, a precizat și ministrul Alexandru Rafila.

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” organizează, joi, un protest în Bucureşti, având programate un miting în Piaţa Victoriei şi un marş pe străzile Capitalei. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...