G4Media.ro

Guvernatorul instalat de Rusia în Herson îndeamnă locuitorii să evacueze orașul, pe…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Guvernatorul instalat de Rusia în Herson îndeamnă locuitorii să evacueze orașul, pe fondul contraofensivei ucrainene

Guvernatorul instalat de Rusia în regiunea ucraineană Herson a făcut joi apel la locuitori să evacueze orașul, în contextul luptelor dintre forțele ruse și cele ucrainene care avansează, relatează Reuters.

Într-o declarație video pe aplicația Telegram, Vladimir Saldo, șeful administrației din Herson, instalat de ruși, a cerut, de asemenea, în mod public, ajutorul Moscovei pentru a transporta civilii în Rusia.

Herson este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia le-a încorporat în mod oficial în teritoriul său în această lună, o mișcare denunțată de Kiev și de Occident ca fiind o anexare ilegală.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Stai asa. Cum sa-i transporte in Rusia? Herson nu e deja in Rusia, adica in siguranta?

    • Daca merg sa stea la coadă pentru ferryboat e ok, dacă merg spre Ukraina vor fi bombardați de ruși cum se întâmplă întotdeauna

    • Ma amuza guvernatorul ala confuz. Pai ori guverneaza o regiune ruseasca, iar atunci nu poti sa-i transporti pe civili in Rusia, ca sunt deja acolo, ori ala e un oras ucrainian (evident), caz in care cel mai logic e sa se evacueze el insusi, pana nu atarna pe undeva.

  2. Dar sa plece o data. Ma tot uit pe geam si o freaca pe aici prin oras. Asteapta o racheta Himars ca sa le dea viteza.

  3. Bun, incet incet trogloditii ajung la locul lor, in pesteri.

  4. Ghiciti de ce?

    • Să fie oare din cauza trupelor ucrainene care avansează amenințător spre orașul Herson? Întreb și eu. Pentru că dacă se apelează la evacuarea civililor, înseamnă că este iminentă intrarea ucrainenilor în Herson. Altfel, de ce s-ar solicita evacuarea? Orcii ăștia dau ca bezmeticii cu rachete, dar trupele ucrainene își văd de planul lor. Cred că sunt și ceva mai ambiționați acum. După atacurile cu rachete ale orcilor, cred că sunt și mai mult dispuși la sacrificii.