G4Media.ro

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și-a depus oficial candidatura la președinția SUA din…

sursa foto: Captura video

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și-a depus oficial candidatura la președinția SUA din partea Partidului Republican

Unul dintre cei mai populari guvernatori americani republicani, Ron DeSantis (guvernator al Floridei), și-a depus oficial candidatura pentru președinția SUA, informează CNN și FoxNews.

Chiar dacă a stat pe tușă pentru 2024, DeSantis se află de luni de zile în topul candidaților la nominalizarea Partidului Republican în spatele fostului președinte Donald Trump dar înaintea restului candidaților reali sau poisibili, în aproape toate sondajele de opinie privind alegerile primare republicane.

Depunerea candidaturii sale la Comisia Electorală Federală vine înaintea anunțului pe care urmează să îl facă miercuri seara împreună cu proprietarul Twitter, Elon Musk, pe platforma audio a site-ului, Twitter Spaces.

Aceasta oficializează o decizie care era așteptată pe scară largă încă din noiembrie, când DeSantis a câștigat realegerea în mod răsunător și a captat atenția unui partid care dorește să întoarcă pagina după înfrângerile recente. El intră în cursa pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Republican din 2024 cu câteva luni mai târziu decât alți pretendenți, dar este mai bine finanțat, mai bine cunoscut și are sondaje mai bune decât toți, cu excepția unuia singur: Donald Trump, relatează CNN.

Fostul președinte Trump l-a tratat luni de zile pe DeSantis (pe care l-a susținut cândva pentru postul de guvernator al Floridei), ca pe principalul său dușman, atacându-l în mod regulat pe rețelele de socializare și în interviuri.

Pentru a-l învinge pe Trump, DeSantis va trebui să convingă alegătorii republicani că este cel mai bine poziționat pentru a-l înfrunta pe președintele Joe Biden în noiembrie anul viitor. Acest lucru va implica probabil câștigarea conservatorilor care s-ar putea să privească încă cu nostalgie la președinția lui Trump, în timp ce va coagula, de asemenea, sprijinul republicanilor dornici de sânge nou pentru a conduce partidul.

DeSantis, în vârstă de 44 de ani, a petrecut luni de zile pregătind terenul pentru a demonstra acest lucru. El a călătorit mult prin țară, marketându-se ca lider în războaiele culturale ale dreptei și prezentând o nouă viziune pentru Partid Republican. Lucrând cu legislativul statului său controlat de republicani, DeSantis a acumulat multiple victorii politice – inclusiv interzicerea avortului după șase săptămâni, eliminarea permiselor de port de armă ascuns în public, adoptarea unei legi universale a voucherelor școlare și vizând accesul la asistență medicală pentru transsexuali – toate acestea vor servi în momentul în care își va lansa campania.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...