G4Media.ro

Guvernatorul din Nikolaev susține că aproape nu mai sunt soldaţi ruşi în…

sursa foto: Telegram/ Inspectoratul ucrainean pentru Situații de Urgență

Guvernatorul din Nikolaev susține că aproape nu mai sunt soldaţi ruşi în regiune: „Difuzează «fake»-uri de genul «înaintăm cu 1.000 de tancuri», dar pe teren nu există / Aceşti monştri nu pot face nimic”

Vitali Kim, guvernatorul regiunii ucrainene Nikolaev (sud), între Crimeea şi Odesa, a declarat vineri că practic nu mai sunt soldaţi ruşi în regiune, despre care spune că au răspândit mistificări despre presupusele lor succese în această zonă a Ucrainei, potrivit EFE şi Ukrinform, citate de Agerpres.

„Aceşti monştri nu pot face nimic, trag în oraşele noastre de la distanţă (…) pentru a răspândi panică în rândul oamenilor şi a provoca pagube maxime în rândul civililor”, a spus Kim, denunţând că forţele ruse au difuzat informaţii false „spunând că înaintează” cu tancuri, lansatoare de rachete şi mii de militari.

„Difuzează ‘fake’-uri de genul ‘înaintăm’ cu 1.000 de tancuri, 700 de lansatoare de rachete, 5.000 de oameni, dar pe teren toate acestea nu există”, a declarat guvernatorul într-un interviu acordat cunoscutului jurnalist ucrainean Dmitri Gordon, redactorul şef al publicaţiei care îi poartă numele.

Dimpotrivă, trupele ruse se baricadează, sapă tranşee „aşteptând cu frică că îi vom ataca”, spune el.

Vitali Kim mai spune că, în prezent, trupele ruse nu-şi mai abandonează echipamentele ca până recent. Îşi tractează tehnica şi o repară.

Guvernatorul a explicat că atacurile ruseşti au avariat grav clădirea administraţiei regionale Nikolaev, în special atacul din 29 martie, care s-a soldat cu moartea a cel puţin 35 de persoane.

Mai multe spitale şi şcoli au fost, de asemenea, afectate, potrivit lui Kim, care a estimat că de la o treime la jumătate din locuitori au părăsit oraşul Nikolaev.

Nikolaev este situat în zona care oferă Ucrainei acces la Marea Neagră, la jumătatea distanţei între oraşul-port Odesa şi Herson, la nord de Crimeea.

Sursa foto: Telegram/ Inspectoratul ucrainean pentru Situații de Urgență

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa sape transee ca sa aiba unde ii ingropa ucrainienii impreuna cu scurgerea de la fosa septica.