G4Media.ro

Grupul Wagner vrea să recruteze aproximativ 30.000 de luptători până la jumătatea…

sursa foto: Captură video

Grupul Wagner vrea să recruteze aproximativ 30.000 de luptători până la jumătatea lunii mai

Grupul de mercenari Wagner din Rusia intenţionează să recruteze aproximativ 30.000 de luptători până la jumătatea lunii mai, a declarat sâmbătă fondatorul său, Evgheni Prigojin, relatează news.ro conform Reuters.

El a afirmat într-un mesaj audio pe Telegram că centrele de recrutare Wagner, despre care a spus săptămâna trecută au fost deschise în 42 de oraşe ruseşti, angajează în medie 500-800 de persoane pe zi.

El nu a oferit nicio dovadă care să susţină cifrele, pe care Reuters nu le-a putut verifica în mod independent.

Oamenii lui Prigojin au suferit pierderi grele în timp ce conduceau eforturile Rusiei de a captura oraşul ucrainean Bahmut, care a rezistat încă din vara trecută în cea mai lungă şi sângeroasă bătălie a războiului de un an.

În ianuarie, Statele Unite au evaluat că Wagner avea aproximativ 50.000 de luptători în Ucraina, inclusiv 40.000 de condamnaţi pe care Prigojin i-a recrutat din închisorile ruseşti, cu promisiunea de graţiere dacă supravieţuiesc şase luni.

Oficialii ucraineni au susţinut că aproximativ 30.000 dintre luptătorii Wagner au dezertat sau au fost ucişi sau răniţi, o cifră care nu a putut fi verificată în mod independent.

Prigojin a spus că recrutarea merge mai bine decât se aşteptase şi că cei care se înscriu sunt într-o formă fizică mai bună decât condamnaţii pe care i-a preluat înainte.

”Până la jumătatea lunii mai, intenţionăm să creştem numărul de luptători din unităţile noastre cu aproximativ 30.000”, a spus el.

Prigojin a desfăşurat o campanie activă de relaţii publice, de luni de zile, pentru a promova rolul Wagner în ofensiva Rusiei, plângându-se deseori că cei mai buni membri ai armatei nu reuşesc să acorde grupului său suficient credit şi chiar afirmând că au lăsat grupul fără muniţie, o afirmaţie infirmată de armata rusă, relatează news.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. A ajuns și la cei mai amărâți ruși vestea că speranța de viață la Wagner e infimă, nu mai se sinucide nimeni pentru ruble.

  2. Sa nu ne pripim… it is not over yet.
    Si Ucraina a avut vreo 400K si inca nu si-au luat Crimeea inapoi.
    Mai dureaza nenorocirea vreo cativa ani si cateva sute de mii de vieti de ambele parti.