G4Media.ro

Grupul taiwanez Foxconn, care asamblează telefoane iPhone, se orientează spre fabricarea măștilor…

Grupul taiwanez Foxconn, care asamblează telefoane iPhone, se orientează spre fabricarea măștilor chirurgicale, pe fondul crizei mondiale de echipamente de protecție în contextul epidemiei de coronavirus

Grupul taiwanez Foxconn, care asamblează telefoanele iPhone, se orientează spre fabricarea măștilor chirurgicale în uzina sa din Shenzhen, pe fondul crizei mondiale de echipamente de protecție individuale în contextul epidemiei de coronavirus. Foxconn preconizează că va produce 20 de milioane de măști până la finalul lunii februarie.

„Lumea este în fața unei lipse cronice de echipamente de protecție individuale”, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. El a adăugat că va discuta cu responsabilii din lanțul de aprovizionare pentru a încerca să rezolve blocajele în producție, scrie Le Figaro.

OMS a anunțat în această săptămână că va trimite măști, mănuși, haine de protecție, kit-uri pentru depistarea coronavirusului în țările care solicită ajutor.

În acest context, gigantul Foxconn, care produce telefoane iPhone și alte produse electronice pentru diverse mărci internaționale, a anunțat că va începe fabricarea de măști chirurgicale în uzina sa din Shenzhen, relatează AFP.

„Măștile sunt de acum echipamentul standard în lupta contra epidemiei”, a precizat Foxconn pe contul său oficial de pe rețeaua WeChat. „Fiecare secundă contează în această luptă. Cu cât vom fi mai repede în măsură să furnizăm aceste echipamente, cu atât mai repede vom putea să oprim epidemia, să salvăm vieți și să depășim această perioadă dificilă”.

Numeroasele uzine din China ale grupului ar trebui să-și reia activitatea în 10 februarie, după prelungirea vacanței pentru Anul Nou chinezesc din cauza epidemiei de coronavirus care a pornit din Wuhan și a ajuns în 20 de țări.

„Am reușit producerea de măști test și cerem certificarea. Noi preconizăm că vom putea produce 20 de milioane de măști până la finalul lunii februarie”, a precizat Foxconn.

Grupul taiwanez Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme, precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

Sursa foto: Arstehnica.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.