G4Media.ro

Grupul PPE din Parlamentul European insistă pentru oprirea proiectului Nord Stream 2…

Grupul PPE din Parlamentul European insistă pentru oprirea proiectului Nord Stream 2 și cere sancțiuni nu doar pentru oficialii regimului Putin, ci și pentru oligarhii ruși care îl finanțează

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European insistă ca la reuniunea miniștrilor de Externe din statele membre să fie discutate mai multe sanțiuni împotriva Rusiei în urma arestării disidentului Alexei Navalnîi, cerând oprirea proiectului Nord Stream 2 și sancțiuni nu doar pentru oficialii regimului Putin, ci și pentru oligarhii ruși care îl finanțează.

„UE ar trebui să își schimbe politica față de Rusia, să oprească proiectul de conducte Nord Stream 2 (….). Sancțiunile UE trebuie să-i pedepsească nu numai pe oficialii regimului, ci și pe oligarhii ruși care finanțează regimul lui Vladimir Putin”, au declarat europarlamentarii Sandra Kalniete și Andrius Kubilius înainte de reuniunea de luni a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.

„În timpul vizitei recente a Înaltului Reprezentant al UE Josep Borrell la Moscova, regimul lui Putin a transmis un mesaj foarte clar: nu consideră că relațiile cu UE sunt importante. UE trebuie să învețe din această lecție. UE trebuie să-și revizuiască radical politica față de Rusia lui Putin. Nu ar trebui să mai existe politica „Putin mai întâi”, ci politica „democrația în Rusia mai întâi”! ”, a spus Kubilius, care este și purtătorul de cuvânt al Grupului PPE pentru Rusia, potrivit unui comunicat de presă al Grupului.

Kalniete și Kubilius au subliniat că Uniuna Europeană trebuie să introducă imediat sancțiuni în cazul Navalnîi, iar acestea trebuie îndreptate nu numai împotriva oficialilor regimului, ci și împotriva oligarhilor apropiați regimului Putin, „deoarece puterea regimului lui Putin se bazează pe rețeaua oligarhilor și pe banii lor cheltuiți și reutilizați în Uniunea Europeană”.

„A nu-i viza înseamnă că regimul Putin nu va simți durerea ”, a spus Andrius Kubilius.

Într-un interviu pentru G4Media, liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să dea semnale clare Rusiei și că este convins că vor fi decise noi sancțiuni.

„(…) sunt aproape convins că la viitorul consiliu se va discuta despre acest lucru, despre sancţiuni care, dincolo de sancţiunile economice care sunt deja în vigoare, să vizeze inclusiv persoane din aparatul de conducere politic care au contribuit la astfel de decizii de încălcare ale unor drepturi ale omului”, a declarat Cioloș.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ar trebui sanctiuni si la adresa Germaniei, nu doar a Rusiei.

 2. NATO 42,4 trilioane dolari 🇺🇸 🇬🇧🇫🇷🇩🇪🇳🇴🇪🇸🇮🇹🇵🇹🇵🇱🇦🇱🇧🇪🇨🇦🇩🇰🇱🇺🇳🇱 🇬🇷🇹🇷🇨🇿🇭🇺🇵🇱🇧🇬🇪🇪🇱🇻🇱🇹🇷🇴🇸🇰🇸🇮🇦🇱🇭🇷🇲🇪🇲🇰
  Belgium, Canada, Denmark, France, Iceland, Italy, Luxembourg, the Netherlands, Norway, Portugal, the United Kingdom and the United States. Greece and Turkey (1952), Germany (1955), Spain (1982), the Czech Republic, Hungary and Poland (1999), Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia and Slovenia (2004), Albania and Croatia (2009), Montenegro (2017) and North Macedonia (2020).

  Cea mai mare alianta militara din istoria omenirii are ca motivatie principala o pozitionare strategica fata de 500 de ani de expansionism teritorial rusesc.

  Rusia 1,6 trilioane dolari 🇷🇺

  • NATO populatie 941 milioane 🇺🇸 🇬🇧🇫🇷🇩🇪🇳🇴🇪🇸🇮🇹🇵🇹🇵🇱🇦🇱🇧🇪🇨🇦🇩🇰🇱🇺🇳🇱 🇬🇷🇹🇷🇨🇿🇭🇺🇵🇱🇧🇬🇪🇪🇱🇻🇱🇹🇷🇴🇸🇰🇸🇮🇦🇱🇭🇷🇲🇪🇲🇰

   Rusia populatie 145 milioane 🇷🇺

 3. Cineva nu uintelege cum functioneaza statele. Nu oligarhii proptesc guverne, nici la Moscova, nici la Washington, nici la Beijing si nici macar la Bucuresti. Statul, cu ajutorul fortelor sale armate, decide sa puna carantina pe Tandarei si sa dea contracte lui Tiriac. Faptul ca statul roman nu prea exista nu inseamna nimic pentur realitatea asta. Rusia are aproape cele mai mari rezerve de aur, petrol si diamante din lume – nu Hodorovschi si nici Putin personal.

  Avand petrol poti sa faci de-ale gurii si in cele mai aride locuri din lume.

  Avand papica si caldura, ma pot lipsi de importurile din Romania. Avand 19 grade, ma pun pe lista la Ambasada Spaniei, sa culeg o capsuna intr-un climat corespunzator.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.