G4Media.ro

Grupul PPE acuză regimul Lukașenko că încearcă să intimideze UE printr-o operațiune…

Grupul PPE acuză regimul Lukașenko că încearcă să intimideze UE printr-o operațiune amplă de transfer zilnic a sute de migranți la granița cu Lituania / Ce alte țări ar fi implicate

Grupul PPE din Parlamentul European îl acuză pe președintele din Belarus, Aleksandr Lulașenko, că încearcă să intimideze Uniunea Europeană printr-o operațiune amplă de transfer zilnic a sute de migranți la granița cu Lituania, frontiera externă a UE, jucând de facto „cea mai rea carte a contrabandiștilor și a traficanților de persoane”.

„Condamnăm cu tărie încercările dictatorului belarus Lukașenko de a intimida Uniunea Europeană. Prin trimiterea a sute de migranți ilegali la frontiera externă a Europei în Lituania, Lukașenko joacă de facto cea mai rea carte a contrabandiștilor și a traficanților de persoane, demonstrând încă o dată că nu există limite în cinismul său politic ”, a spus Manfred Weber, liderul grupului Popularilor europeni.

Șeful delegației lituaniene a grupului PPE, Andrius Kubilius, susține că sutele de migranți ilegali care intră în Lituania din Belarus în fiecare zi sunt produsul unei „operațiuni speciale” a lui Lukașenko.

„Sunt transportați în Minsk din Bagdad și Istanbul de către curse aeriene regulate sub pretextul artificial al turismului și apoi aduși la granița Lituaniei. (…) Aceasta este răzbunarea lui Lukașenko împotriva Lituaniei pentru sprijinirea poporului din Belarus, care luptă pentru libertate și democrație ”, a declarat europarlamentarul Kubilius.

În opinia sa, UE trebuie să trimită „un mesaj clar” și autorităților de la Kremlin, în care să arate că orice continuare a sprijinului Rusiei pentru „regimul ilegitim de la Lukașenko responsabilizează și Kremlinul pentru crimele internaționale ale regimului Lukașenko”.

Jeroen Lenaers, un alt europarlamentar PPE, consideră că Uniunea Europeană ar trebui să depună eforturi diplomatice pentru a le arăta guvernelor din Irak și Turcia că „în prezent sunt complici la o încercare de destabilizare și la un atac împotriva UE”.

„Ar trebui introdusă fără întârziere o interdicție temporară a zborurilor comerciale din Bagdad și Istanbul către Minsk ”, propune Jeroen Lenaers.

Sursa foto: Grupul PPE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Arma migratiei va spori islamismul si gruparile radicale din Europa-efectiv vor fi un cal troian pentru crestinatate iar pentru minoritatile sexuale va fi iadul pe pamant.Timpul va vorbi….

  2. Celor de la Bruxelles nu le place cand cineva joaca murdar ca si ei….

  3. Migranții ăia în mod sigur vor să ajungă în Germania, nu să rămână în Lituania. Așa că lituanienii să-i ducă plocon lui madam Merkel, că ea i-a invitat. Și să-și recupereze tot de la ea cheltuielile la care bineînțeles să adauge și o marjă de profit. Concluzie: Poate fi o oportunitate de afacere profitabilă pentru lituanieni, nu înțeleg de ce se plâng🤣