G4Media.ro

Grupul de mercenari Wagner din Rusia încearcă să recruteze peste 1.500 de…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Grupul de mercenari Wagner din Rusia încearcă să recruteze peste 1.500 de infractori pentru războiul din Ucraina, susține un oficial american

Grupul Wagner, o companie militară privată rusă, încearcă să recruteze peste 1.500 de infractori condamnaţi pentru a participa la războiul Rusiei din Ucraina, dar mulţi dintre ei refuză să se alăture, a declarat luni un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de Reuters.

„Informaţiile noastre indică faptul că Wagner a suferit pierderi mari în Ucraina, în special şi fără surpriză în rândul luptătorilor tineri şi fără experienţă”, a declarat oficialul american reporterilor, vorbind sub protecţia anonimatului.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni Grupului Wagner, acuzându-l de operaţiuni clandestine în numele Kremlinului.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că grupul nu reprezintă statul rus, dar că contractorii militari privaţi au dreptul să lucreze oriunde în lume, atâta timp cât nu încalcă legislaţia rusă.

Oficialul american a indicat videoclipuri recente de pe reţelele de socializare, care păreau să îl arate pe Evgheni Prigozhin, cu care Departamentul Trezoreriei SUA şi Uniunea Europeană au afirmat că Grupul Wagner are legături, încercând să recruteze prizonieri. Videoclipul pare să-l arate pe Prigozhin încercând să recruteze prizonieri ruşi, precum şi tadjici, belaruşi şi armeni.

Reuters nu a verificat în mod independent videoclipurile din reţelele de socializare.

Luptătorii Grupului Wagner au fost acuzaţi de grupuri de apărare a drepturilor şi de guvernul ucrainean că au comis crime de război în Siria şi în estul Ucrainei începând cu 2014.

În iulie, serviciile de informaţii militare britanice au declarat că Rusia a folosit Wagner pentru a-şi întări forţele din prima linie în conflictul din Ucraina.

Rusia a suferit între 70.000 şi 80.000 de victime, ucise sau rănite, de când a început invazia sa în Ucraina, a declarat Pentagonul luna trecută.

Ucraina şi-a extins luni controlul asupra teritoriilor recent recucerite, în timp ce trupele au mărşăluit mai departe spre est în zonele abandonate de Rusia, deschizând calea pentru un potenţial asalt asupra forţelor de ocupaţie din regiunea Donbas.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asta-i buna, da ce vreti, sa inroleze studenti, sau ce ? In plus, puscariasii sunt intradevar eficienti. Ce ukrainienii credeti ca lupta cu oameni de stiinta, tot d’astia au si astia ?