G4Media.ro

Grupare de români, acuzată de DIICOT că a înșelat peste 200 de…

Foto: Unsplash / Glenn Carstens-Peters

Grupare de români, acuzată de DIICOT că a înșelat peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda și Belgia / Vânzări fictive pe internet, prejudiciu de peste 450.00 de euro

Peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia au fost înşelate de o grupare de români prin vânzare online de bunuri pe care nu le deţineau în realitate, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 450.000 de euro, transmite Agerpres.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, au efectuat şase percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Vâlcea şi Ilfov, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor.

Potrivit DIICOT, membrii acestei grupări au postat anunţuri fictive pe mai multe site-uri de comerţ online, oferind spre vânzare sau închiriere bunuri pe care nu le deţineau în realitate. În acest scop, au accesat fără drept conturile unor comercianţi online şi au modificat contul bancar destinat plăţii contravalorii produselor sau serviciilor de închiriere, sumele de bani fiind plătite de către persoanele vătămate în conturile membrilor grupului infracţional organizat.

În urma activităţii infracţionale, au fost prejudiciate peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la aproximativ 450.000 de euro.

La sediul DIIOCT – Serviciul Teritorial Piteşti au fost conduse în vederea audierii 28 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în aceste activităţi infracţionale.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dupa mai multe cercetari s-a stabilit ca din gruparea asta fac parte si bufonii incrancenati ce se chinuie sa ne faca sa radem in hohote si reusesc cu brio, izmenarii rupti-n kurr gen mario zis chizdario, motz de pe koiotz, je zis koa-ie, fake Melania zis chizdalia dancila sholdoveanu proaspat trezit prin electrocutare din moarte clinica, gicu bujet zis nimicu, fatza galbena hatemoticon, progres zis regres, gozila zis gotziu koiotziu, satiricon zis tembelion, flav zis scarbav si inca vreo cativa beliti pusi doar pe furaciuni. Niste tembeli buni doar de luat la misto sau lasati sa posteze din mila.