G4Media.ro

Greva profesorilor continuă, reprezentanții protestatarilor nu au fost chemați la noi negocieri…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Greva profesorilor continuă, reprezentanții protestatarilor nu au fost chemați la noi negocieri cu Guvernul, susține președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”/ Premierul anunțase că dialogul cu sindicatele continuă

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” Marius Nistor a afirmat că greva profesorilor continuă şi că angajaţii din sistemul de învăţământ menţin solicitările privind majorări salariale cu 25%, transmite News.ro. El a adăugat că reprezentanţii protestatarilor nu au fost chemaţi la noi negocieri cu Guvernul.

Marius Nistor a declarat, sâmbătă după-amiază, pentru News.ro, că greva angajaţilor din învăţământ continuă.

„Da, continuă până când vor hotărî colegii noştri”, a spus Nistor, răspunzând unei întrebări.

Acesta a subliniat că protestatarii îşi menţin solicitările privind majorarea salariilor tuturor categoriilor de angajaţi din sistemul de educaţie cu 25 de procente.
De asemenea, chestionat dacă reprezentanţii protestatarilor au fost chemaţi la negocieri, liderul Federaţiei „Spiru Haret” a răspuns negativ.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ şi a precizat că a convenit cu partenerii de coaliţie ca, pînă la soluţionarea problemelor, să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

Liderii de sindicate au anunţat, joi seară, după noi negocieri cu Guvernul, că au înaintat solicitările lor, constând în majorarea veniturilor tuturor angajaţilor din educaţie cu 25% şi ca salariul unui dascăl debutant să fie la nivelul celui mediu brut pe ţară. „Sunt liberi să-şi facă calculele necesare”, susţin sindicaliştii, referindu-se la guvernanţi.

Pe de altă parte, Guvernul a propus, joi seară, sindicaliştilor din educaţie mărirea veniturilor personalului nedidactic în medie cu 9%, precum şi acordarea a două prime de câte 500 de lei, în lunile iunie şi octombrie, măsura vizând 55.000 de angajaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Cărbunaru. El a adăugat că pentru personalul didactic şi didactic auxiliar sunt prevăzute prime de 1.000 de lei în luna iunie, respectiv 1.500 de lei în luna octombrie.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Dar o asociatie nationala a parintilor care sa solidarizeze cu profesorii, exista?!

  • In tara asta fiecare e pentru el

  • Sigur ca exista!
   Iar colaborarea dintre ei merge struna.
   Parintii cumpara permanent subiecte de examen si diplome universitare pt progeniturile lor semidocte, iar profesorii le vand ca painea calda si pe bani multi.
   Si totul la nivel national, se intelege.

 2. Daca facturile ar fi platite cu vocatie, 50% din cadrelele „didactice” nu si-ar permite sa plateasca nici un bilet de autobuz .

  • Tu ești slugă PSDNL, n-ai avut nevoie să înveți carte, ci doar cum să pupi în c

  • Shotgun are dreptate, din pacate. Si e posibil realitatea sa fie mai grava, adica procentul celor care nu ar trebui sa fie profesori sa „sara” cu mult de 50%

  • @perusi
   Sburatoarele de teapa ta or pupa orice dos le iese-n cale,chiar trebuie sa vezi Lumea prin filtrul diformitatilor tale?

 3. N-ai cum sa gazezi sau sa bagi tunuri cu apa pe atâția oameni(la care mai adaugi și pe cei din sănătate și care o sa mai facă grevă).