G4Media.ro

Grecia vrea să se conecteze cu România prin infrastructură

Foto: Captură Google Maps

Grecia vrea să se conecteze cu România prin infrastructură

Ministrul grec al Infrastructurii și Transporturilor, Christos Staikouras, a vorbit despre necesitatea consolidării în continuare a sistemului european de transport, prin noile coridoare comerciale care leagă Marea Baltică de Marea Neagră și Marea Egee. În cadrul prezentării susținute la forumul de afaceri al Three Seas Initiative de la Vilnius, Lituania, ministrul grec a subliniat că lanțurile tradiționale de aprovizionare de transport est-vest ar trebui echilibrate de fluxurile nord-sud, potrivit Rador Radio România.

„Grecia colaborează cu Bulgaria și România, în cadrul Coridorului Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Egee și în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, revigorând proiectul Sea2Sea și extinderea acestuia în România”, a precizat Staikouras, subliniind că dezvoltarea infrastructurii are o importanță maximă pentru aceste conexiuni.

Ministrul grec a mai afirmat că o condiție prealabilă este obținerea unei finanțări suficiente la nivel european pentru infrastructură și inovare, precum și oferirea de stimulente pentru parteneriate public-private și dezvoltarea de noi instrumente.

„Actuala revizuire a Regulamentului Rețelei Transeuropene de Transport (TEN-T) ar trebui să ia în considerare prevederile speciale pentru aceste proiecte. Și va trebui susținută crearea în comun a unor companii pentru finalizarea acestor proiecte. Aceasta este calea pentru implementarea proiectului Sea2Sea, care are o prioritate ridicată pentru guvernul grec”, a spus în încheiere Christos Staikouras.

Sursa: THE POWER GAME / Rador Radio România / Traducerea: Carolina Ciulu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. astfel de proiecte trebuiesc sa fie o prioritate pentru Romania, indiferent de guvern/partide … deci daca am avea un partid la putere si in guvern si parlament si ccr si avocatul poporului si presedinte , atunci cu siguranta s-ar trece chiar si la fapte .. dar noi avem PSDNLUDMR, mai trebuie sa vina USR-ul sa porneasca proiectele ca sa aiba cu ce se lauda apoi „grindenii”

  2. Ei vor, noi vrem, toti vrem. Si ?

  3. Dacă ne fac grecii autostradă până la Salonic, să te ții… s-a zis cu turismul la Marea Neagră și cu berea cât o Dacie pe litoral…

  4. Drag Guvern, miscam si noi ceva?

  5. Dar Romania vrea? Noua si dca ne dai banii gratis ca in PNRR si tot nu facem, deci despre ce vorbim aici?

  6. Cât are voie să f.u.r.e Mafia din proiect?

  7. În viitor vor fi autostrăzi, poduri, drumuri… de la Salonic la Iaşi şi de la Gdansk la Chişinău.