G4Media.ro

Grecia se opune reducerii cu 15% a consumului de gaze naturale propusă…

Sursa foto: Pixabay

Grecia se opune reducerii cu 15% a consumului de gaze naturale propusă de Bruxelles

Grecia se alătură Spaniei și Portugaliei și anunță că se opune planului propus miercuri de Bruxelles de a reduce cererea europeană de gaze cu 15% pentru a face față scăderii livrărilor rusești, potrivit Le Monde.

„Guvernul nu este de acord, în principiu, cu propunerea Comisiei [Europene] de a-și reduce consumul de gaze naturale cu 15%”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou, într-o conferință de presă. Comisia Europeană a cerut miercuri celor 27 de state membre ale UE să își reducă în mod voluntar cererea de gaze naturale în următoarele opt luni, dezvăluind un arsenal de măsuri pentru a ajuta UE să facă față unei posibile întreruperi a livrărilor rusești.

Planul, care urmează să fie discutat în cadrul unei reuniuni a Consiliului European din 26 iulie, solicită în mod specific ca fiecare țară să „facă tot posibilul” pentru a-și reduce consumul de gaze cu cel puțin 15% între august 2022 și martie 2023, comparativ cu media ultimilor cinci ani.

Având în vedere că aproximativ 70% din gazul importat de Grecia este utilizat pentru producerea de energie electrică, a explicat ministrul, o astfel de reducere ar duce cel mai probabil la întreruperi în aprovizionare atât pentru persoane fizice, cât și pentru întreprinderi.

„Chiar dacă ne reducem consumul cu 15%, acest lucru nu înseamnă că mai mult gaz va ajunge în Germania”, care depinde în mare măsură de livrările rusești, a insistat ministrul grec. „Nu suntem de acord nu numai cu caracterul obligatoriu al acestei măsuri, ci și cu nivelul de reducere recomandat de Bruxelles”, a adăugat Skrekas.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Sa stiti ca UE nu are bunavointa la infinit ca astia cativa.

  • Dacã grecoteii .. nu vor,care au o climã blândã iarna (comparativ cu restul UE non medieraneene) si o industrie foarte redusã,exceptând turismul si maritimul .. Atunci,ce sã le mai ceri nemtzilor,frantzujilor,cehilor,danezilor ?!

 2. Dulapul….?
  măCiucă…?
  Ciolanu….?

  Viermii tac din gură? Ba și aplaudă, cred!

 3. UE e prafao 🥳🌈🥂💩

  • Românistanul „ieuropean” .. fãrã sutele de miliarde de fonduri nerambursambile pompate de UE aici,fãrã dreptul de liberã circulatzie în Europa,fãrã drepturile de cetãtzeni UE oriunde pe continent,fãrã cei 5 milioane de sãrãci plecatzi dupã 2007 si transformatzi din amãrâtzi de România .. în investitori aici si contribuabili acolo,aici .. era mai rãu decât Serbia sau Belarus 🤡💩

 4. Ingropati Germania ca o sa va dea Grecia ambrozie si nectar pe saturate.

 5. Al dracu! Toți cei care cumpărau gaz ieftin rusesc și ni-l revindeau nouă, Germania în speță, vor acum solidaritate. Să nu uităm că Ursula e nemțoaică și arienii conduc CE.

 6. Da, si propune chiar o reducere mai mare, de 20-30%.

 7. Romania are 70% din gaz din productie proprie..de ce rabd eu de frig pentru ca niste visatori corupti nemti si-au inchis centralele nucleare pentru gazul „ieftin” de la ursul rus?. De ce sa fiu eu solidar cu Germania?..germania care se pare ca a fost mai mult solidara cu Olanda in a ne respinge accederea in Schenghen….da bag pariu ca Ficusu’ o sa fie deacord ca romanu de rand sa rabde de frigu in solidaritate cu neamtu’…

  • Germania e cel mai mare contributor net la bugetul uniunii din care a primit si Romania pana acum peste 35 de miliarde de euro NERAMBURSABILI. Sau crezi ca miliardele alea au venit de la sfantul duh?

 8. Mai cuminti ca nu o sa va salveze de fiecare data.