G4Media.ro

Grecia impune un filtru suplimentar la intrarea în țară: cetățenii care vin…

Grecia impune un filtru suplimentar la intrarea în țară: cetățenii care vin cu mașina pe la punctul Promachonas trebuie să facă un test rapid anti-Covid

Guvernul Greciei a impus din acest week-end un nou filtru pentru cetățenii care vor să intre în țară pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas – un punct cu trafic intens între Bulgaria și Grecia, potrivit MAE.

Astfel, toate persoanele care intră în Grecia pe la Promachona vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind comunicat imediat. Accesul pe teritoriul Republicii Elene va fi permis numai persoanelor care vor obține un rezultat negativ la testarea rapidă.

Sunt exceptați de la măsura testării rapide doar transportatorii de marfă.

Această nouă măsură se adaugă la cele existente deja, menținându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Totodată, toate persoanele care intră în Grecia au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena 00302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076. (Foto: Pexels.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.