G4Media.ro

Grecia crește numărul de frontieriști și înființează noi ghișee la vamă ca…

Foto: G4Media.ro

Grecia crește numărul de frontieriști și înființează noi ghișee la vamă ca să evite cozile. Peste un milion de turiști români așteptați în această vară

Autoritățile grece au comunicat Ministerului Român de Externe o serie de măsuri administrative pe care le vor lua pentru a evita cozile de la vamă pe durata sezonului estival, potrivit unui comunicat al MAE.

Grecia așteaptă în această vară circa 1,4 milioane de turiști români, mulți dintre ei urmând să vină pe cale rutieră prin Bulgaria, potrivit comunicatului citat.

Guvernul și autoritățile locale din Grecia au anunțat următoarele măsuri pentru evitarea cozilor de la vămi:

– suplimentarea numărului polițiștilor de frontieră eleni pentru realizarea controlului la frontieră
– creșterea capacității de tranzit prin punctul de frontieră prin organizarea unor ghișee adiționale
– simplificarea procedurilor de control al documentelor de călătorie pentru cetățenii UE
– o mai bună coordonare între autoritățile de frontieră bulgare și elene pentru transmiterea, în timp real, a informațiilor privind volumul de tranzit la frontiera româno-bulgară.

Deciziile au fost anunțat la finalul unei serii de întâlniri între delegația Ministerului Afacerilor Externe (MAE), condusă de directorul general pentru afaceri consulare, și reprezentanți ai autorităților locale și regionale elene și bulgare, precum și cu reprezentanți ai patronatelor grecești din industria hotelieră, cu scopul de a găsi cele mai bune soluții pentru facilitarea accesului și șederii turiștilor români, în contextul sezonului estival. (Foto: G4Media.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. La cat de săraci suntem, ne permitem sa facem concediile in Grecia. Pe Litoralul Românesc pentru un concediu de 10 zile faci împrumut la banca.