G4Media.ro

GRAFIC La fiecare 3 minute, un român a emigrat în altă țară,…

GRAFIC La fiecare 3 minute, un român a emigrat în altă țară, în 2017. Au plecat peste 600 de oameni pe zi

Anul 2017 a fost un an agitat, un an care a adus cel mai mare număr de emigranți din 2008 încoace. Potrivit datelor INS, în 2017 au plecat din țară 219.327 de români. Asta înseamnă aproximativ 600 de oameni pe zi, 24 pe oră. Cei mai mulți (peste 17%) sunt din grupa de vârstă 25-29 de ani, iar al doilea val ca dimensiune (14.5%) face parte din grupa de vârstă 20-24 de ani.

Eurostat estimează că aproximativ 3 milioane de români și-au părăsit țara după anul 1990, ONU susține că ar fi vorba despre 3,7 milioane, iar rapoartele Băncii Mondiale estimează că ar fi vorba despre 3-5 milioane de români emigranți.

Citește articolul integral și vezi graficele pe Edupedu.ro

FOTO: pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Dragnea! Alo! Ma auzi, mai Dragnea?! Ma intorc sa te vizitez la puscarie, grijania ta de borfas!

  • Va rog doar sa nu-i privati pe ”colegii” de etaj de bucuria…intalnirii mult asteptate…!

 2. Dar… avem program de guvernare, fratilor! Hehehehe

  Nu pleaca nimeni de prea mult bine.

 3. Din pacate au plecat cei care vroiau să lucreze în țară și care lucrează și afara. Când au venit în țară să protesteze în 10 august au fost primiți de către jegurile din jandarmarie cu jeturi de apa,de gaze si bastoane. Ăsta este modul prin care dragnea si psd-ul „a multumit” diasporei pentru miliardele de euro intrate în țară.

  • Statistica e pe 2017… Si parerea mea e ca in 2018 fenomenul s-a adancit. Iar in 2020, daca iese tot PSD, va intra in alta liga poate chiar 500.000, si de data asta dintre cei cu loc de munca in RO).

 4. Sună ca în timpurile ‘Să facem cincinalul în 4 ani și jumătate’, cu diferența că acum foamea e la liber nu la cartelă cum era odată ca niciodată, disperarea zilei de mâine crește cum cresc conturile ilicite ale camarazilor de partid care se camuflează reciproc, o mână spală pe cealaltă și împreună fac interesul de partid(ă), și așa am încălecat pe un tren și v-am spus povestea emigrării ca să muncesc pe un pumn de arginți transpirați din greu, dar care în țară nu-i pot câștiga, e ilegal să trăiești prin muncă într-o țară care nu respectă muncitorul, să auzim de legi care să impună respectul pentru valoarea muncii, și se vor întoarce cei plecați, doar dacă există interesul, în caz contrar vom avea o colonie a intereselor de partid(Partidul e totul, Partidul e în toate, Și totul în toate e Interesul de Partid)

 5. Sună ca în timpurile ‘Să facem cincinalul în 4 ani și jumătate’, cu diferența că acum foamea e la liber nu la cartelă cum era odată ca niciodată, disperarea zilei de mâine crește cum cresc conturile ilicite ale camarazilor de partid care se camuflează reciproc, o mână spală pe cealaltă și împreună fac interesul de partid(ă), și așa am încălecat pe un tren și v-am spus povestea emigrării ca să muncesc pe un pumn de arginți transpirați din greu, dar care în țară nu-i pot câștiga, e ilegal să trăiești prin muncă într-o țară care nu respectă muncitorul, să auzim de legi care să impună respectul pentru valoarea muncii, și se vor întoarce cei plecați, doar dacă există interesul, în caz contrar vom avea o colonie a intereselor de partid(Partidul e totul, Partidul e în toate, Și totul în toate e Interesul din Partid)

 6. Vreau sa inteleg si eu cum ajung ei la cifrele astea destul de precise, atata vreme cat nu trebuie sa declari nimic statului atunci cand intentionezi sa nu prea mai stai in el.

  Multumesc.

  • Sunt două metode, după părerea mea de „culturnic” web, una e numărul de fișe de declarație fiscală anuală prin comparație cu anul precedent luat de pe sit-ul oficial al Ministerului de Finanțe sau ANAF, și a doua e statististica imaginară în care realitatea nu are ce căuta, dar ne „arată” ce precis și corect suntem informați pentru satisfacerea setei de „cultură” a românilor care încă mai știu să citească. (eeeh, încă mai avem școli, care în ritmul de finanțare vor deveni crâșme sau cazinouri profitabile în viitorul apropiat). Dacă mai știe cineva ceva, rog să aibă timp să scrie printr-o replică logică și decentă, și eu doresc să aflu mai mult! (atâta precizie!!!!, Doamne, Doamne, Doamne! … ??)

 7. Cu toate astea pib ul creste din ce in ce mai mult!
  Se pare ca au plecat cei care nu parazitau…

  • @Morjan,
   Aici ai dreptate, ”au plecat cei care NU parazitau”, iar parazitii au ramas sa suga in continuare…!

   PS. Pentru ca sunt niste amatori, Livache si Valcov au neglijat sa acopere si sa puna la loc caldut ”tava” cu PIB-ul, sa vezi ce o sa cada atunci cand o sa dea de…racoare…!

 8. ‘Noi am crescut nivelul de trai si poporul ne iubeste’….parca asa spunea Dancila ziele trecute.

  Deci poporul ‘iubeste’ asa de tare ca s-a hotarat sa isi ia campii si sa paraseasca rapid ‘Titanicul pe care il administreaza hotzii’.