G4Media.ro

Grădina verticală din Piața Victoriei, cel mai vizitat loc al Timișoarei: peste…

Sursa foto: Ordinul Arhitecților din România – Filiala Timiș

Grădina verticală din Piața Victoriei, cel mai vizitat loc al Timișoarei: peste 150 de mii de persoane au ajuns aici, de la începutul anului

Instalația urbană, amenajată în anul Capitalei Culturale Europene, rămâne unul dintre cele mai vizitate obiective din Timișoara. “Pepiniera – 1306 plante pentru Timișoara” a reușit să atragă, de la începutul anului, 150.000 de vizitatori, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Fie că sunt timișoreni sau turiști, vizitatorii au vrut să observe Piața Victoriei de la înălțime.

„Cu toții au putut descoperi o perspectivă inedită asupra clădirilor și spațiilor iconice din piață, dar și asupra speciilor de arbori, arbuști și plante floricole produse în grădinile comunitare din Timișoara. Pe timp de vară, când temperaturile ne-au dat tuturor bătăi de cap, Pepiniera a fost un refugiu umbros, unde termometrele au arătat cu până la 5 grade mai puțin”, transmite Ordinul Arhitecților Timiș, principalul organizator.

Instalația verde-urbană din Piața Victoriei rămâne deschisă până în data de 5 noiembrie, de luni până duminică, între orele 12.00 și 22.00.

“Odată încheiată perioada sa de viață, Pepiniera va pune structura, arborii și plantele înapoi în circuit, respectând logica de refolosire totală a resurselor”, mai precizează organizatorii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...