G4Media.ro

Ghidul pentru profesorii care dau meditații, publicat de ANAF. Cadrele didactice trebuie…

Foto: Pixabay.com

Ghidul pentru profesorii care dau meditații, publicat de ANAF. Cadrele didactice trebuie să depună declarația de venit până pe 25 mai

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice a fost publicat de ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală – n. red.). Documentul se adresează tuturor persoanelor fizice care acordă sau intenționează să acorde meditații în particular și care aleg să își desfășoare activitatea în mod individual, scrie Edupedu.ro.

Conform sursei citate, profesorii care dau meditații au obligația de a se înregistra la Oficiul Național al Registrului Comerțului și de a solicita autorizarea funcționării, în condițiile prevăzute de O.U.G. nr. 44/2008.

După înregistrarea în registrul comerţului şi autorizării funcţionării, aceste cadre didactice au obligația de a depune la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

Persoanele fizice care realizează venituri din meditații au obligația de a depune Declarația unică până la data de 25 mai: „În situația în care persoana fizică începe activitatea în luna decembrie a anului de impunere, aceasta va depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I. Date privind veniturile realizate până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de impunere.”

În cazul în care încep activitatea în cursul anului fiscal, profesorii vor depune declarația unică în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

DESCARCĂ Ghidul și citește mai mult pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sigur se vor călca in picioare pe holurile ANAF-ului ca nefericiții investitori in România!

  2. Vor declara ce vor,cat vor si daca vor.Nu sunt parghii practice de control pentru declaratiile sau lipsa declaratiilor lor.