G4Media.ro

Gheorghiţă: Riscul de infectare este crescut, aşa încât decizia de a nu…

Sursa foto: RO Vaccinare / locotenent Gabriel Chiriloiu

Gheorghiţă: Riscul de infectare este crescut, aşa încât decizia de a nu îmi vaccina copilul de peste 12 ani de teama unor reacţii adverse nu este una suficient de întemeiată. Boala este mult mai complicată ca evoluţie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este crescut, aşa încât decizia părinţilor de nu-şi vaccina copilul în vârstă de peste 12 ani de teama unor reacţii adverse nu este una suficient întemeiată, având în vedere că boala este complicată atât ca evoluţie, cât şi ca potenţiale sechele pe termen lung, relatează News.ro.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi, după ce s-a vaccinat cu doza a treia, ce le transmite părinţilor care au decis să nu îşi vaccineze copiii de peste 12 ani.

„Toate ezitările, toate întrebările, preocupările sunt absolut legitime şi de-a lungul acestor luni am înţeles şi am ascultat fiecare opinie şi am încercat să oferim răspunsurile potrivite, bazându-ne pe datele ştiinţifice validate, şi nu pe speculaţii. Avem date cât se poate de clare de siguranţă, de tolerabilitate şi de eficacitate, cu atât mai mult eficienţa a fost probată şi validată în viaţa de zi cu zi. Cred că iar ne întoarcem la încredere şi la educaţie sanitară. Avem nevoie, atunci când nu cunoaştem toate aceste informaţii ca să ne determine să luăm o decizie să întrebăm medicul de familie, să ne uităm la informaţiile care provin din surse oficiale, avem suficiente informaţii pe care să le folosim pentru a decide ce este spre binele nostru”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că riscul de infectare este foarte mare, iar decizia părinţilor de a nu-şi vaccina copiii de peste 12 ani de teama unor reacţii adverse nu este una suficient de întemeiată.

„Astăzi, riscul de infectare este foarte mare, practic, dacă vorbim de o rată de incidenţă de peste 10 la mie înseamnă o persoană din 100 sunt potenţial infectate în momentul în care mergem pe stradă. Riscul de infectare este crescut aşa încât decizia de a nu îmi vaccina copilul de peste 12 ani de teama unor reacţii adverse nu este una suficient de întemeiată, ţinând cont că boala în sine este mult mai complicată ca evoluţie şi ca potenţiale sechele pe termen lung, inclusiv acele riscuri de complicaţii cardiace de care ştim că majoritatea tinerilor se tem tocmai pentru că a fost deschis acel semnal de siguranţă. Este un studiu recent publicat, în săptămâna aceasta, care arată că incidenţa miocarditei la grupa de vârstă 18-25 de ani pentru doza 1 este de 0,8 cazuri la un milion de doze administrate, iar pentru doza 2 este de 5,8 cazuri la un milion de doze administrate. În toate situaţiile evoluţia a fost favorabilă, au fost cazuri uşoare, care s-au rezolvat. Eu nu spun că nu este un lucru important, dar prin informare şi prin încredere trebuie să înţelegem care sunt semnele eventual care pot să ridice o astfel de suspiciune şi să ne adresăm unui serviciu medical”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că, după centralizarea a 290.000 de chestionare completate de părinţii elevilor care ar putea fi vaccinaţi, 77,5% dintre aceştia au răspuns cu „Nu”.

Sursa foto: RO Vaccinare / locotenent Gabriel Chiriloiu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Du-te ma la dracu cu „teama de reactii adverse nu e una intemeiata”.
    Sa-ti faca tie copilul miocardita sa vedem dupa aia daca e intemeiata sau nu.

    • decat sa ramai steril 3 generatii, mai bine crapi in aia 300 zilnic.
      🤣🤣🤣

    • Ba Alien , sa știi că eu nu am crăpat de când a început toată nebunia asta . Poate sunt eu foarte norocoasa. Cine știe….

    • Merelo, nu ești norocoasă defel! Ești doar nesemnificativă!
      :)))))

    • Darwine , ce răspunsuri de om prost , dai :))))) Hai promovează eficienta vaccinului . Poți ? :))))))

    • Mai degraba moare de Covid, nu? Ca miocardita oricum se trateaza…

    • Miocardita nu prea se tratează. Îți spune un medic. Dacă este o reacție autoimună împotriva țesutului miocardic șansele sunt mici spre zero.

    • Numai ca nu o spune un medic (iar tu sigur nu esti).
      Miocardita NU este boala autoimuna si este tratabila, uneori numai prin repaus.
      https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/miocardita

    • Toate reacțiile postvaccinale apar printr-un mecanism autoimun sau prin imunitate încrucișată. Cine știe carte poate citi aici ..

      … tot de pe pagina indicată mai sus ..

      “ Tipuri de miocardita
      In functie de modalitatea de aparitie si de evolutie, exista mai multe tipuri de miocardita:

      Miocardita fulminanta: apare dupa o infectie virala clinic manifesta, afecteaza sever functia ventriculara, iar in muschiul cardiac exista numeroase focare de inflamatie, necroza si degenerare a fibrelor musculare. Evolutia este fie spre vindecare spontana, fie spre deces.

      Miocardita acuta: nu are semne si simptome la fel de evidente ca miocardita fulminanta, insa afectarea ventriculara este foarte importanta. Evolueaza frecvent spre cardiomiopatie dilatativa.

      Miocardita cronica activa: pacientii raspund initial la tratament, insa boala reapare si in final se dezvolta insuficienta cardiaca.

      Miocardita cronica persistenta: nu prezinta insuficienta cardiaca, in ciuda faptului ca exista semne si simptome clinice de afectare miocardica (dureri retrosternale, palpitatii) si exista inflamatie persistenta la nivelul miocardului.”

      Pe care din ele v-ar place să o aveți ?

    • Bineinteles ca miocardita poate fi si autoimuna, sunt mai multe etiologii.

    • Indiferent de tipuri, nu este o boala autoimuna per se. Dar nu asta este important.
      Important este ca probabilitatea de a o capata de la vaccin este cu mult mai redusa decit cea de a ma infecta cu COVID si sa dau coltul.
      Oricit ai vrea sa o dai de gard, numerele nu mint.
      Sa-ti doresc COVID mai degraba decit miocardita?

    • Da, doreste-mi covid, cred ca am și avut, sper să mai fac. Miocardita nu fac sigur pentru că nu mă voi vaccina.

    • Fiecare cum il duce capul.
      Pacat ca ai facut si vaccinurile alea «clasice»…

  2. Solutia este sa-i lasati pe copii si pe parinti sa opteze pentru scoala online sau cu prezenta fizica.
    Cine vrea sa mearga fizic, cine vrea sa ramana online.

  3. Sa vada ce spunea Mihai Craiu: vaccinul e recomandat doar copiilor cu afectiuni grave. Deja parca e doar o tinta de vanzare si nu un scop in sine.

  4. Darwine , ce răspunsuri de om prost , dai :))))) Hai promovează eficienta vaccinului . Poți ? :))))))