G4Media.ro

Germina Nagâț, propusă de USR pentru un nou mandat în Colegiului Național pentru…

Sursa foto: CNSAS

Germina Nagâț, propusă de USR pentru un nou mandat în Colegiului Național pentru Studierea Arhivelor Securității comuniste – CNSAS

Grupurile parlamentare USR au propus-o pe Germina Nagâț în conducerea Colegiului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), potrivit unui comunicat. Nominalizarea vine în contextul în care expiră mandatele a nouă membri.

Audierea în Comisiile juridice reunite este programată marți, urmată de vot în plenul comun de la ora 13.00.

Germina Nagâț face parte din Colegiul CNSAS încă din 2018, tot la propunerea USR.

Publicitate electorală

Este de profesie cercetător științific, cu specializarea în estetică și filosofia culturii, Doctor al Universității din București, cu o teză despre valoarea epistemică a operei de artă, susținută în 1999. A lucrat ca cercetător în cadrul Institutului de Filosofie al Academiei Române (1991-2000), a predat la Facultatea de Filosofie din București (1992-1993) și la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București (1999-2000). A tradus în limba română autori precum John Dewey, Thomas Nagel și Leszek Kolakowski.

A fost director al Direcției de Investigații din cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (2001-2018). De-a lungul numeroaselor sale studii și conferințe naționale și internaționale a subliniat importanța deconspirării Securității pentru justiția și democrația din România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...