G4Media.ro

Germania: Social-democrații, Verzii şi liberalii îşi doresc ca Olaf Scholz să devină…

Germania: Social-democrații, Verzii şi liberalii îşi doresc ca Olaf Scholz să devină cancelar la începutul lui decembrie

Cele trei partide – social-democraţii (SPD), Verzii şi liberalii germani (FDP) – care negociează în prezent formarea unei coaliţii au anunţat joi că vor să ajungă până la sfârşitul lui noiembrie la un acord privind alcătuirea unui nou guvern al cărui cancelar ar urma să devină Olaf Scholz „în săptămâna 6 decembrie”, relatează Agerpres.

„Suntem foarte ambiţioşi şi vrem să avem un contract (de coaliţie) pentru sfârşitul lui noiembrie care ne va permite să alegem un cancelar pentru Republica Federală Germania în săptămâna 6 decembrie (…)”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă secretarul general al partidului liberal FDP, Volker Wissing.

Cele trei formaţiuni, cu programe foarte diferite, poartă de la începutul lui octombrie discuţii pentru a încerca să formeze o coaliţie inedită, fără conservatorii Angelei Merkel, care au înregistrat cel mai slab scor din istorie la legislativele din 26 septembrie.

Vinerea trecută, ei au pus bazele viitoarei alianţe prezentând un preacord de guvernare de 12 pagini care menţionează punctele asupra cărora au convenit şi reformele pe care intenţionează să le efectueze în viitorii patru ani.

Printre compromisurile la care au ajuns se află respectarea limitelor îndatorării, un obiectiv de renunţare la utilizarea cărbunelui înainte de 2030, creşterea salariului minim orar la 12 euro şi angajamentul de a nu creşte impozitele.

Numeroase subiecte rămân totuşi de soluţionat pentru a defini foaia de parcurs a unui viitor guvern, în special privind modul de a finanţa investiţiile masive cerute de Verzi şi SPD, în timp ce liberalii se arată intransigenţi asupra respectării constrângerilor bugetare.

sursa foto: Facebook/ Olaf Scholz

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Comunistii! Yuk!

  2. DUPA „CAZUL” JOHANIS CRED CA NU MAI TREBUIE SA AVEM INCREDERE IN GERMANIA !

  3. Le dam neamt pe neamt, ca al nostru ne-a convins ce-i poate pielea. E decorat, parfumat, cu tot ce trebuie. Stie golf … N-au auzit nemtii de luxul asta … La ei munca-i munca, Prezidentia Prezidentie. Mai ales in Pandemie !

  4. P.S. : Analizez mai sus doua specimene rare, s-ar putea ca ambele platite. Pana acum n-am crezut dar uite-i ca sunt. Ambii profita de lipsa crasa de logica a afirmatiilor lor. (primul, un ‘red herring’ ascuns, al doilea, ‘ciorba babei Omida’. :)) Zici c-am semnat contract cu Germania … Noaptea mintii. Va dati seama cat de ieftin trebuie sa fii s-o faci constient ?

    Toti trolli ‘platiti’ se incadreaza la categoria ‘penultimii oameni’. Saraci si cu duhul si cu trupul. E apa mai galagioasa in Estul Europei, are prea mult calcar agitat de elemente mai grele …