G4Media.ro

Germania: Raid al poliției asupra unei rețele de extremă dreapta suspectată de…

Sursa foto: halloherne.de

Germania: Raid al poliției asupra unei rețele de extremă dreapta suspectată de planificarea unei tentative de lovitură de stat / 25 de persoane din mișcarea Reichsbürger, arestate

O operațiune de amploare a poliției împotriva grupărilor de extremă-dreapta și a grupurilor conspiraționiste a dus miercuri dimineață la dezmembrarea unei celule care plănuia atacuri armate care vizau Bundestagul, camera inferioară a parlamentului, a anunțat procurorul general, citat de Le Figaro.

Raidul a dus la arestarea a 25 de persoane din mișcarea „Reichsbürger” din întreaga țară. Aceștia sunt suspectați, printre altele, că „au făcut pregătiri concrete pentru a pătrunde violent în Bundestag-ul german cu un mic grup înarmat”, au precizat procurorii într-un comunicat.

„Suspectăm că a fost planificat un atac armat împotriva organelor constituționale”, a comentat ministrul justiției, Marco Buschmann, într-o postare pe Twitter, referindu-se la „o operațiune antiteroristă de amploare”.

Aproximativ 3.000 de ofițeri de poliție au fost mobilizați în toată Germania și au fost efectuate peste 130 de percheziții. Pe lângă cele 25 de arestări, alte 27 de persoane sunt cercetate sub suspiciunea de apartenență la celula infracțională, potrivit procurorului general.

Înființată „cel târziu până la sfârșitul anului 2021”, celula are „obiectivul de a răsturna ordinea statală existentă în Germania și de a o înlocui cu o formă de stat proprie”, un proiect care nu poate fi realizat decât „prin utilizarea mijloacelor militare și a violenței împotriva reprezentanților statului”, potrivit comunicatului parchetului Karlruhe, responsabil de cazurile privind securitatea statului.

Membrii săi sunt „uniți de o respingere profundă a instituțiilor statului și a ordinii de bază liberale și democratice a Republicii Federale Germania, ceea ce a dus, de-a lungul timpului, la decizia lor de a participa la eliminarea lor violentă și de a se angaja în acte pregătitoare concrete în acest scop”, au declarat procurorii.

În ultimii ani, autoritățile germane au clasificat violența de extremă dreapta drept principala amenințare la adresa ordinii publice, înaintea riscului jihadist. În primăvară, autoritățile germane au destructurat o grupare de extremă dreapta suspectată că plănuia atacuri în țară și răpirea ministrului sănătății.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...