G4Media.ro

Germania, paralizată de una dintre cele mai mari mişcări de protest din…

Sursa foto: Pixabay

Germania, paralizată de una dintre cele mai mari mişcări de protest din ultimele decenii / Greva de 24 de ore a oprit trenurile şi autobuzele, perturbând milioane de navetişti şi călători

Trenurile şi autobuzele din Germania erau în regim de staţionare luni dimineaţa, perturbând milioane de navetişti şi călători la începutul săptămânii, în timpul uneia dintre cele mai mari mişcări de protest din ultimele decenii, transmite Reuters.

Greva de 24 de ore declanşată de Sindicatul Verdi şi de Sindicatul EVG este cea mai recentă din ultimele luni de acţiuni sindicale care afectează cele mai mari economii europene, după ce standardele de viaţă au scăzut în urma majorării preţurilor la alimente şi energie.

Două dintre cele mai mari aeroporturi din Germania, Munchen şi Frankfurt, şi-au suspendat zborurile, iar trenurile pe distanţe lungi au fost anulate de operatorul feroviar german Deutsche Bahn.

Sindicatul Verdi negociază în numele celor aproximativ 2,5 milioane de angajaţi din sectorul public, inclusiv din transportul public şi de la aeroporturi, în timp ce sindicatul feroviar şi de transport EVG negociază pentru aproximativ 230.000 de angajaţi de la Deutsche Bahn şi companiile de autobuze.

Conform publicaţiei Bild am Sonntag, Frank Werneke, şeful Sindicatului Verdi, care a vorbit despre cea mai mare mişcare de protest din ultimele decenii, a declarat că această grevă este o problemă de supravieţuire pentru milioane de angajaţi, în contextul inflaţiei ridicate.

Preţurile de consum în Germania au crescut peste aşteptări în februarie – cu 9,3% faţă de anul anterior – presiunea costurilor rămânând ridicată în cea mai mare economie europeană, chiar dacă BCE încearcă să contracareze inflaţia majorând dobânzile.

Preşedintele EVG, Martin Burkert, a declarat luni pentru publicaţia Augsburger Allgemeine că angajatorii nu au făcut încă o ofertă viabilă şi a avertizat că sunt posibile noi greve, inclusiv în perioada Sărbătorilor Pascale.

Oficialii Deutsche Bahn au apreciat duminică că mişcările de protest sunt „complet excesive, nefondate şi inutile”, avertizând că o majorare a salariilor pentru angajaţii din transporturi va avea ca rezultat bilete de călătorie mai scumpe şi impozite, pentru a compensa diferenţa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...