G4Media.ro

Germania interzice muncitorilor sezonieri, inclusiv celor din România, să intre în țară…

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com

Germania interzice muncitorilor sezonieri, inclusiv celor din România, să intre în țară din cauza epidemiei de coronavirus

Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a anunțat, miercuri, că Germania impune o interdicție de intrare pentru lucrătorii sezonieri și pentru muncitorii care ajută la recoltare, transmite Frankfurter Allgemeine Zeitung.

”Până la o notificare ulterioară”, aceștia nu vor mai avea voie să intre în Germania, urmând să fie introduse controale la frontieră începând cu orele 17.00, a anunțat Ministerul Federal al Internelor.

Regula se aplică intrărilor din țări terțe, Marea Britanie și țările UE care nu sunt în Schengen (Bulgaria și România) și țărilor în care controalele la frontierele interne au fost reintroduse temporar.

Asociațiile de fermieri au cerut ca interdicția de intrare „să fie menținute cât mai scurt posibil”. Aproape 300.000 de muncitori sezonieri lucrează în principal în agricultură, în special din România și Polonia.

În această perioadă, presa germană a publicat o serie de apeluri din partea fermierilor care se tem că vor rămâne cu recolta de  sparanghel pe câmp, fiind începutul sezonului la cules. Majoritatea muncitorilor sezonieri care vin la cules de sparanghel în Germania, circa 80% provin din România.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. Love changes everything.

  2. Love wins everything.

  3. Ghinion pentru romani si polonezi.Vor fi multi someri si in Germania, si patronii de sparangel vor trebui sa plateasca mai multi euroi, apoi sparangelul se va scumpi.

    • Nu se va scumpi. Isi vor reduce productia si mai ales marjele. Scumpindu-l, vor ramane cu el, nevandut centralelor de cumparat. Insa ceea ce este clar (si bine) va fi, marirea salariilor in Vest.

    • Sa se scumpeasca, daca neamtului ii e atat de important va plati pt el. Daca nu, inseamna ca asta a fost, si viata merge inainte. Sa planteze varza.

  4. In numai 2 luni, totul revine la anii 1960-1970-1980-1990, cand ne opream toti la orice frontiera si aratam pasapoartele (aici, in Vest)