G4Media.ro

Germania ia în considerare o naționalizare parțială a Uniper

Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Germania ia în considerare o naționalizare parțială a Uniper

Guvernul german se pregătește pentru o posibilă preluare de către stat a furnizorului de energie Uniper, cel mai mare cumpărător de gaze rusești din țară, a relatat marți cotidianul economic Handelsblatt, o informație care a dus la căderea prețului acțiunilor companiei.

Uniper a avertizat săptămâna trecută cu privire la riscurile asociate cu reducerea livrărilor de gaze și creșterea prețurilor, o premieră pentru acest sector, afirmând că se află în discuții pentru un posibil ajutor din fonduri publice.

Potrivit Handelsblatt, Berlinul ar putea subscrie la o nouă emisiune de acțiuni care i-ar oferi o participație de maximum 25%. În articol se precizează că guvernul ia în considerare și o participare „tăcută”, adică fără drept de vot.

Valoarea operațiunii ar putea fi cuprinsă între trei și cinci miliarde de euro, adaugă cotidianul economic.

Contactată de Reuters, Uniper nu a făcut niciun comentariu imediat. Ministerul de Finanțe a refuzat să comenteze articolul din Handelsblatt.

Guvernul a adoptat marți dimineață un proiect de lege care permite Berlinului să ajute o companie de utilități, cum ar fi companiile de gaz și electricitate, care se confruntă cu dificultăți financiare cauzate de creșterea prețurilor la energie.

Acțiunile Uniper au scăzut cu 6,27%, la 10,61 euro, la ora 14:55 GMT, la Bursa de la Frankfurt, după ce au coborât la 9,245 euro. Valoarea acțiunilor grupului s-a prăbușit cu peste 70% de când Rusia a invadat Ucraina, declanșând criza europeană a gazelor.

Sursa – Reuters, bouorsorama.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter