G4Media.ro

Germania: Doi morți într-un atac cu cuțitul într-un tren regional

Captura YouTube

Germania: Doi morți într-un atac cu cuțitul într-un tren regional

Cel puțin două persoane au fost ucise și șapte rănite miercuri într-un atac cu cuțitul într-un tren regional din nordul Germaniei, a anunțat miercuri poliția, citată de Le Figaro.

Atacul a avut loc miercuri după-amiază într-un tren regional între Hamburg și Kiel (Schleswig-Holstein), a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Flensburg. Dintre cei șapte răniți, trei au fost grav răniți, a adăugat un purtător de cuvânt al poliției din Itzehoe.

Suspectul de crimă a fost arestat

Presupusul autor, cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, a fost arestat în gara din Brokstedt, un oraș situat la aproximativ 60 de kilometri de Hamburg, unde trenul regional a fost oprit. Acesta este, de asemenea, rănit, a precizat poliția. „Martorii au reușit să-l rețină pe suspect după incident până la sosirea poliției în Brokstedt”, se precizează într-un comunicat. „Atacul cu cuțitul dintr-un tren regional este o veste șocantă”, a declarat ministrul german de interne Nancy Faeser într-un tweet. „Gândurile noastre sunt alături de victimele acestui act oribil și de familiile lor”, a adăugat ea.

Ministrul de interne al landului Schleswig-Holstein, Sabine Sütterlin-Waack, s-a deplasat de urgență la fața locului. Vorbind reporterilor din Brokstedt miercuri seara, ea a declarat că suspectul este un apatrid din teritoriile palestiniene, potrivit DW.

Motivul atacului nu a fost încă stabilit, potrivit poliției, care a precizat că sunt investigate toate pistele, de la actul unui extremist la cel al unui dezechilibrat. Martori ai atacului au descris o „scenă de panică” în tren, a scris presa Bild pe site-ul său. Un mare număr de vehicule de poliție și ambulanță a fost desfășurat în jurul gării, potrivit fotografiilor publicate de Bild. Compania feroviară Deutsche Bahn a anunțat că trenurile vor fi anulate pe liniile principale. Autoritățile germane rămân în alertă maximă în ceea ce privește amenințarea jihadistă, în special după ce un atac cu camion revendicat de gruparea Stat Islamic a ucis 12 persoane la Berlin în decembrie 2016.

Avertismentul FBI

Acest atac jihadist a fost cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul german. Germania rămâne o țintă pentru grupările jihadiste, în special din cauza implicării sale în coaliția care luptă împotriva grupării SI în Irak și Siria și în coaliția desfășurată în Afganistan după 2001. Din 2013 și până la sfârșitul anului 2021, numărul islamiștilor considerați periculoși în Germania a crescut de cinci ori și se ridică în prezent la 615, potrivit Ministerului de Interne. Numărul salafiștilor este estimat la aproximativ 11.000, de două ori mai mulți decât în 2013.

După un avertisment din partea FBI, autoritățile germane au anunțat, în 8 ianuarie, arestarea a doi iranieni suspectați că ar fi vrut să comită un atac chimic „islamist” cu ricină și cianură. O altă amenințare la adresa Germaniei este reprezentată de extrema dreaptă, în urma mai multor atacuri mortale din ultimii ani asupra unor situri comunitare sau religioase. Cu toate că acest ultim fenomen este acum o mare preocupare pentru autorități, el nu este complet nou. Între 2000 și 2007, un grup neonazist numit NSU a ucis deja nouă migranți și o polițistă. Doi dintre membrii săi s-au sinucis înainte de a fi arestați, iar cel de-al treilea, o femeie, a fost condamnat la închisoare pe viață.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Ble.ah!! Occidentul decadent!! Ce bine e in Rusia!!

  2. Demisia, Bode! Demisia, Ciucu!

  3. Europa e pe topogan, in max. 50 de ani vor fi primele califate in Europa.Danke Merkel!

  4. si astia au avut nevoie de 100 000 de imi.grantii pe an

  5. Primul califat din Europa v,a fi Rromanistanul cu capitala la Craiova unde sunt cei mai multi cocalari infractori si manelisti ……Bucurestiul ramane un oras cenusiu murdar pt Valahi si Rromi …

  6. Asta e rezultatul vizelor de sedere si azil politic pentru jihadisti. Multumim Mutti!