G4Media.ro

Germania adoptă o atitudine mai critică faţă de Israel și se așteaptă…

Sursa foto: Yuri CORTEZ / AFP

Germania adoptă o atitudine mai critică faţă de Israel și se așteaptă la o adaptare a strategiei militare, pentru a preveni mai mult victimele civile

Germania se aşteaptă ca Israelul să-şi adapteze strategia militară pentru a preveni mai mult suferinţele în rândul civililor palestinieni, a declarat luni ministrul de externe german Annalena Baerbock, în ceea ce marchează o schimbare a Berlinului către o poziţie mai critică faţă de aliatul său, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Germania a susţinut constant dreptul Israelului de a se apăra după atacul terorist comis de mişcarea islamistă palestiniană Hamas pe 7 octombrie.

Guvernul de la Berlin a subliniat constant necesitatea ca Israelul să respecte dreptul internaţional în răspunsul său la atacurile Hamas, dar în general a evitat să critice deschis acţiunile armatei israeliene în teritoriile palestiniene.

Acest lucru s-a schimbat săptămâna trecută.

”Ne aşteptăm ca Israelul să permită mai mult ajutor umanitar, în special în nord, pentru a asigura că acţiunile armatei sale sunt mai ţintite şi cauzează mai puţine victime civile”, a afirmat şefa diplomaţiei germane într-o conferinţă de presă la Dubai, unde a participat la summitul internaţional COP28.

Majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori din Fâşia Gaza şi-au părăsit locuinţele.

”Chestiunea modului în care Israelul duce această bătălie este esenţială pentru perspectiva unei soluţii politice”, a insistat Baerbock.

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe german a salutat impunerea de sancţiuni americane contra unui număr de colonişti evrei ca urmare a unor atacuri asupra palestinienilor din Cisiordania şi i-a cerut Uniunii Europene să ia în calcul sancţiuni similare.

Atacul terorist brutal efectuat de comandouri ale Hamas pe 7 octombrie s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.200 de persoane în sudul Israelului şi răpirea altor circa 240 care au fost duse în Fâşia Gaza. O parte din aceşti ostatici au fost eliberaţi în schimbul punerii în libertate a unor deţinuţi palestinieni din închisori israeliene.

Riposta armatei israeliene asupra poziţiilor teroriştilor Hamas din Gaza a condus la moartea a aproape 18.000 de oameni şi rănirea altor cel puţin 40.000, conform datelor furnizate de autorităţile din enclava palestiniană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...