G4Media.ro

Georgică Severin, preşedintele radioului public, chemat în Comisia pentru cultură din Cameră…

Georgică Severin, preşedintele radioului public, chemat în Comisia pentru cultură din Cameră pentru a răspunde acuzaţiilor ce i se aduc

Georgică Severin, preşedintele radioului public, a fost chemat în Comisia pentru Cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor pentru a răspunde public, pe 26 martie, acuzaţiilor ce i se aduc de angajaţi ai SRR şi membri ai Consiliului de Administraţie, transmite News.ro.

Într-un comunicat remis News.ro, preşedintele comisiei, Gigel Ştirbu a transmis: „L-am invitat pe preşedintele-director general al SRR, Georgică Severin, marţi, 26 martie, începând cu ora 12.00, pentru a răspunde public acuzaţiilor ce i se aduc, în faţa membrilor Comisiei pentru Cultură, arte şi mijloace de informare în masă”.

Ştirbu a precizat că a remarcat „semnalele de alarmă” venite din partea membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiofuziune referitoare la constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice dezechilibrul politic din partea editorială a instituţiei.

„Jurnaliştii din SRR, colaboratorii, managerii, cu toţii sunt supuşi umilinţelor de tot felul prin modul arbitrar, neprofesionist prin care domnul Severin înţelege să conducă radioul public, iar aceste abuzuri sunt semnalate în mass-media”.

Ştirbu a mai spus că „odată cu venirea la conducerea executivă a instituţiei a domnului Georgică Severin s-a constatat o scădere drastică a audienţei a Radioului Public”.

„Pentru a-l convinge pe Liviu Dragnea de obedienţa sa, a deteriorat echilibrul editorial şi atmosfera din interiorul SRR. Periodic apar ştiri, dezvăluiri şi scrisori deschise ce descriu atmosfera şi ceea ce se întâmplă în cel mai mare trust media din România. Radioul a revenit în epoci vechi apuse de 30 de ani, cu derapaje dintre cele mai grave şi mai compromiţătoare”.

Severin a mai fost audiat în Comisia pentru cultură pe 18 decembrie 2018, când a fost chemat pentru a discuta pe marginea unei petiţii semnate de mai mulţi angajaţi ai radioului public care denunţau modul în care sunt cheltuiţi banii în instituţie, dar şi îngrădirea libertăţii de exprimare.

miercuri, Alexandru Muraru, membru în Consiliul de Administrație al Radioului Public numit de PNL, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice dezechilibrul politic din partea editorială a Radioului, scăderea dramatică a audiențelor și implicarea editorială, în favoarea PSD, a șefului instituției, Georgică Severin, fost senator social-democrat.

Solicitarea a venit la o zi după ce Paginademedia.ro a scris despre cum în jurnalul de luni, de la ora 22:00, de la Radio România, primele opt știri au fost despre opt miniștri ai Guvernului PSD, toate în cheie pozitivă. În același timp, mai notează publicația amintită, în jurnalul de vineri de la ora 22:00, protestul #șîeu s-a „bucurat” de două fraze. ”Fraze din care a lipsit numele acțiunii – „România Vrea Autostrăzi”. Și aceste fraze au fost „dezamorsate” de continuarea știrii: „astăzi a început construcția unei noi autostrăzi”, precizează Paginademedia.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cancer pesedist