G4Media.ro

Un membru al Consiliului de Administrație al Radioului Public cere comisie parlamentară…

Un membru al Consiliului de Administrație al Radioului Public cere comisie parlamentară de anchetă: Georgică Severin, PSD-ist cu state vechi, a deteriorat echilibrul editorial și atmosfera din interiorul SRR

Alexandru Muraru, membru în Consiliul de Administrație al Radioului Public numit de PNL, solicită constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice dezechilibrul politic din partea editorială a Radioului, scăderea dramatică a audiențelor și implicarea editorială, în favoarea PSD, a șefului instituției, Georgică Severin, fost senator social-democrat.

Solicitarea vine la o zi după ce Paginademedia.ro a scris despre cum în jurnalul de luni, de la ora 22:00, de la Radio România, primele opt știri au fost despre opt miniștri ai Guvernului PSD, toate în cheie pozitivă. În același timp, mai notează publicația amintită, în jurnalul de vineri de la ora 22:00, protestul #șîeu s-a „bucurat” de două fraze. ”Fraze din care a lipsit numele acțiunii – „România Vrea Autostrăzi”. Și aceste fraze au fost „dezamorsate” de continuarea știrii: „astăzi a început construcția unei noi autostrăzi”, precizează Paginademedia.ro.

Solicitarea integrală transmisă de Andrei Muraru: 

În urma apariției a numeroase monitorizări de presa independente, care fac referiri la modul în care sunt construite jurnalele de știri ale Radioului Public și a dezechilibrului politic din partea editorială, concomitent cu scăderea dramatică a audiențelor posturilor publice, dar și cu diferite alte situații și derapaje relatate de mass-media, organisme independente, jurnaliști ori colaboratori SRR, solicit, în mod oficial, declanșarea procedurilor legale pentru constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, care să investigheze aceste aspecte.

Am atras atenția în repetate rânduri asupra prăbușirii în audiențe a Radioului Public, odată cu venirea la conducerea executivă a instituției a domnului Georgică Severin.

Domnul Severin, PSD-ist cu state vechi, pentru a contribui în fața lui Liviu Dragnea cu “eficiență”, pentru a “livra” (cum spun PSDistii), a deteriorat echilibrul editorial și atmosfera din interiorul SRR. Săptămânal, știri, dezvăluiri, scrisori deschise descriu atmosfera și ceea ce se întâmplă în cel mai mare trust media din România. Radioul a revenit în epoca Șeuleanu-Năstase, cu derapaje dintre cele mai grave și mai compromițătoare.

Jurnaliștii din SRR, colaboratorii, managerii, cu toții sunt supuși umilințelor de tot felul prin modul arbitrar, neprofesionist și samavolnic în care dl Severin înțelege să conducă Radioul Public. Fără a avea idee despre ceea înseamnă managementul în media publice, dl Severin, după ce, în prealabil, s-a făcut remarcat prin plimbările de zeci de mii de euro din bani publici, prăbușirea audiențelor, hărțuirea jurnaliștilor prin comisii de anchetă, acum a trecut la etapa principală a planului de subordonare a radioului public comandamentelor de partid: controlul editorial total.

Este timpul ca o comisie specială de anchetă, la nivel parlamentar, să demareze o investigație și o monitorizare serioasă asupra derapajelor de la Radioul Public.

Demantelarea modului dubios în care ședințele zilnice “administrative” cu managerii devin deseori ședințe editoriale, impunerea unor subiecte sau blocarea altora trebuie să fie o prioritate! Proximele rezultate ale anchetei, confirmând demersurile celor din interior, vor ajuta la evaluarea situației SRR din mai 2017 până în prezent, și vor avea un rezultat care va genera plecarea dlui Severin din această poziție, de Președinte Director General, pe cât de onorabilă, pe atât de dezonorată de însăși prestația domniei sale în fruntea instituției!

Alexandru MURARU
Membru CA SRR

Foto: Georgică Severin, președintele director general al Radioului Public

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Cand PSD a inclus eliminarea taxei radio-tv era clar ce urmeaza.
  Este necesara o solutie sanatoasa pentru independenta acestor institutii.

 2. Poate ca am ghinion sau sunt prost inspirat, dar de cate ori deschid radioul pe programul Romania Actualitati, o aud pe Vasilica citind de pe hartie ineptiile care i-au fost puse la dispozitie si sunt silit sa trec urgent pe alt program. Pacat, pentru ca postul public de radio a avut si are si in prezent jurnalisti valorosi, a caror munca si al caror profesionalism sunt puse in umbra de practicile politicianiste ale unui politruc obedient, pus si mentinut la conducere de un condamnat penal, aflat efemer in fruntea celui mai corupt partid din Romania.

 3. RRA a ajuns o rușine națională sub PSD. Toată lumea a migrat fie spre alte radiouri, fie pe frecvențele de nișă gen RR Cultural. Nu înțeleg ce fac reprezentanții angajaților în conducerea Radioului. Fie s-au vândut și au făcut un blat nerușinat cu Severin și PSD și atunci trebuie înlocuiți, fie dorm în papuci, iar atunci trebuie de asemenea schimbați. Dragi angajați ai RRA, luați inițiativa și schimbați-i pe acești reprezentanți pentru că în definitiv este vorba despre onoarea și prestanța Dvs, a tuturor!

 4. Nu mai plangeti de mila managerilor, ei se lasa umiliti pentru o leafa de peste 10000lei/luna, MAI BINE ZIS SE FAC PRES.

 5. Radioul public e trompeta Ciumei Rosii, un instrument odios de propaganda, dezinformare si minciună

 6. ciocu mic ca trimite partidul danjarmii sa va dea gaz in nas si pulane pe cap

 7. Priviti rusinea suportata de Rosianu si Marinescu cand Victor Rebengiuc dadea hartie igienica celor care au mancat cacat.Nu i-a mai spalat nici banii nici sinecurile primite de la iliescu sau firea.
  Au murit sau se tarasc in mod rusinos iar in final ramane sulul de hartie igienica de toata viata lor.

 8. Radioul public a fost asasinat decisiv, fundamental, de Miculescu, cel mai sinistru șef la radio din toate timpurile.Radiodifuziunea a devenit atunci un fel de Aiud pentru tot ce fusese frumos, performant, progresist. Deștepții, competenții au fost dați la o parte sau amenințați și gloata de lichele transferate peste noapte a dat noile tendințe în posturile publice de radio.Severin doar a preluat acest mod ”performant” de a conduce un organ media de stat.Păstrezi șefii obișnuiți cu relele, 98% îi pupau mâna până mai ieri liderului maximo Miculescu, iar restul sistemului, subalternii știu că trebuie să dea 90% știri pozitive cu puterea, să manipuleze din zori și până-n seară.Culmea e că PNL-iștii l-au susținut pe Miculescu, când Dragnea se chinuia să-l dea afară.(Unul din puținele lucruri minunate făcute de Dragnea în ultimii ani).Nu înțeleg de ce(liberalilor) nu le place Severin.Severin totuși e un băiat subțire pe lângă maidanezul sângeros, Miculescu.Radioul nu are decât 2-3 șefi (de importantă minoră) noi față de conclavul care îi cânta în strună lui Miculescu.