G4Media.ro

Georgia anunţă că a confiscat un transport de explozibili provenit din Ucraina…

Sursa foto: Georgia State Security Service via Twitter / Nexta

Georgia anunţă că a confiscat un transport de explozibili provenit din Ucraina cu destinaţia Rusia / Erau ascunși în baterii auto și ar fi ajuns pe cale terestră via România, Bulgaria și Turcia

Serviciul de Securitate Naţională din Georgia a anunţat luni că a confiscat un transport clandestin de explozibili care provenea din portul ucrainean Odesa şi avea destinaţia oraşul rus Voronej, relatează Reuters, transmite Agerpres.

Agenţia de securitate internă a Georgiei a declarat că explozibilii erau ascunşi într-un transport de baterii auto care a intrat în ianuarie pe cale terestră în Georgia din Ucraina, via România, Bulgaria şi Turcia, şi că transportul a fost confiscat la graniţa cu Rusia.

Agenţia precizează într-un comunicat că încărcătura de explozibili a ajuns în Georgia într-o dubiţă ucraineană şi că urma să fie transportată la Voronej, un oraş rusesc situat la circa 180 de km de frontiera cu Ucraina.

Potrivit AFP, şase dispozitive explozive au fost „introduse în Georgia la 19 ianuarie” dinspre Odesa, în sudul Ucrainei, la bordul „unei dubiţe aparţinând unui ucrainean”, au anunţat serviciile de securitate georgiene. Aceste dispozitive conţineau 14 kg de C-4, o substanţă explozivă. Andrei Ceracidze, ucrainean de origine georgiană, este acuzat că este creierul operaţiunii.

Şapte georgieni, trei ucraineni şi doi armeni ar fi participat la transport, fără să ştie că era vorba despre explozibili, au adăugat serviciile de securitate georgiene.

În 2022, anchetatorii ruşi au declarat că un camion încărcat cu explozibili folosit în atacul care a avariat grav podul din Crimeea în acel an a intrat în Rusia din Ucraina pe o rută similară.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), care a revendicat responsabilitatea pentru o serie de atacuri asupra unor obiective ruseşti, nu a răspuns imediat la o solicitare de declaraţii.

Guvernul Georgiei, care susţine că se opune invaziei ruse în Ucraina şi că doreşte să se asigure că aceasta nu se extinde pe teritoriul său, a fost acuzat că ar avea o poziţie pro-rusă tacită de la izbucnirea războiului din Ucraina, în februarie 2022.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. a dracului vamesi, cand nu trebuie sa isi faca treaba , si-o fac