G4Media.ro

Generalul Sîrski: Rusia vrea să captureze orașul-cheie Ceasov Iar înainte de 9…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Vol Nyk

Generalul Sîrski: Rusia vrea să captureze orașul-cheie Ceasov Iar înainte de 9 mai

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Sîrski, a declarat că liderii militari ruși intenționează să captureze orașul Ceasov Iar din regiunea Donețk până în data de 9 mai, scrie BBC.

Forțele rusești avansează spre Ceasov Iar, un important bastion al armatei ucrainene din regiunea Donețk, după ce au capturat orașul Avdiivka din apropiere.

Sîrski a scris pe pagina sa de Facebook că armata rusă „își concentrează eforturile pentru a străpunge apărarea noastră la vest de Bahmut, pentru a accesa canalul Severski Doneț, pentru a captura așezarea Ceasov Iar și pentru a crea condiții pentru a avansa în continuare spre aglomerarea Kramatorsk”.

„Amenințarea rămâne relevantă, având în vedere că liderii militari ruși de vârf au însărcinat trupele sale să captureze Ceasov Iar până la 9 mai”, a adăugat Sîrski.

El susține că armata ucraineană rezistă în fața atacurile inamice în fiecare zi. Potrivit lui Sîrski, „grupuri inamice separate au ajuns la microdistrictul Novy, dar au fost distruse de loviturile kamikaze ale dronelor și de focul de artilerie”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...